Jireel.
Jireel.

En bra konsertupplevelse slår det mesta. Och de närmsta dagarna finns det en mängd härlig spelningar och konserter som är värda att se. Här är tips på några av musikupplevelserna i Göteborg denna, den näst sista, aprilhelgen.

The Theatre, Mässans gata 24
Det är bara några få veckor kvar innan Danny Saucedo lämnar Göteborg med sin Danny Saucedo show. Så har ni inte sett den – ta chansen nu! Han firar inte mindre än tio år på scenen och när showen gick i Stockholm var den extremt bejublad och utsåld. Förbered er på att sjunga med i hitsen ”Dör för dig”, ”Såsom i himlen” och ”Brinner i bröstet”.

Göteborgsoperan, Christina Nilssons gata
Det är tredje gången som Göteborg Wind Orchestra sätter tänderna i en popartist på operans stora scen. I kväll, fredag, är det fantastiska Linnea Henriksson som möter orkestern och tillsammans får Linneas låtar en ny skrud. Ni kommer alltså att höra hitlåtarna i en lite annorlunda tappning, vilket sannolikt blir fantastiskt.

Lisebergshallen, Örgrytevägen 5
Killarna i Hov1 har sedan de slog ner som en bomb på musiklistorna för några år sedan gått från klarhet till klarhet. Kvartetten har blivit hyllade och prisade och nu gör de en kortare turné där ett av stoppen är i Göteborg i kväll, fredag. Skynda fynda biljetter till konserten. Om ni kan få några vill säga. Jag blir inte direkt överraskad om det är lapp på luckan.

Trädgårn, Nya allén 11
I morgon lördag kommer stjärnskottet till anrika Trädgårn. Den här 17-åringen har sedan singelsläppet 2015 gjort ett gäng grymma låtar och fick senast han var i Göteborg ta emot pris på P3 Guld som årets artist. Trots att han är ung och nykläckt är Jireel en fullfjädrad och mycket sevärd liveakt.

Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6
En av världens, kanske främsta, trumpetare kommer till Nefertiti. Keyon Harrold har bland annat turnerat med Jay-Z, Beyoncé, och Lauryn Hill. Han är även musikproducent och kompositör och har en mängd inspelningar i bagaget. Förvänta er musik som spänner över jazz, r’n’b samt blues och kanske med ett litet stänk av hip hop. Låter ju underbart!

Jesper Lögdahl, dj & chefredaktör World in Property

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om helgtips