Carl-Einar Häckner kan man se på Aftonstjärnan.
Carl-Einar Häckner kan man se på Aftonstjärnan.

När hösten gör sig påmind är det skönt att drömma sig bort för en stund. Här får du tips på några spännande krogshower och teateruppsättningar som du bör gå på de närmsta månaderna.

Allt ljus på oss, Rondo, Örgrytevägen 5.
Första plattan ”Söndag i sängen” släpptes 1993 och efter det har Bo Kaspers Orkester lagt Sverige för sina fötter. Nu sätts gruppens första krogshow upp på klassiska Rondo med start den 21 september fram tills mitten av december. Sannolikt blir det total glädje och ett radband av hits.

LÄS MER: Här är bästa shoppingen i Göteborg

Utvandrarna, Göteborgs Stadsteater, Götaplatsen 4.
Vilhelm Mobergs klassiker har ikväll, fredag, premiär på stadsteatern. Det är ju svårt att säga hur pjäsen är eftersom den ännu är osedd, men storyn är både känd och bra. Och dessutom relevant i dessa smått skakiga tider. För regi står Pontus Stenhäll. Spring och se!

Popcirkus, Parklane, Kungsportsavenyen 36.
För den som gillar hits från förr och nu är Popcirkus en given show att gå på. Parklane öppnar upp dörrarna för showen med start ikväll fram tills mitten av december. God mat och dryck och en sprakande show. Gå dit, sjung med och dansa hela natten i nattklubben efteråt

Carl-Einar Häckner på Aftonstjärnan, Aftonstjärnan, Plåtslagaregatan 2.
Någon vidare presentation behöver väl inte denne månsidige konstnär. Under den här showen om drar igång den 13 oktober kan vi nog vänta oss det mesta inom trollkonst och musik. Sen kan vi säkert vänta oss mycket av det oväntade också.

Cats, Scandinavium, Valhallagatan 1.
Under tre dagar, 28 till 30 september, finns det chans att uppleva den hyllade succémusikalen av Andrew Lloyd Webber. Underbar musik och fina katter. För att citera en vän: Det är en musikal med klös i. Välkommen till Göteborg.

LÄS MER: Här är Göteborgs bästa hamburgare

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset