Det är skräckens tid i och med halloween-helgen. Här är tipsen som både skrämmer och förnöjer under de kommande dagarna.

Liseberg, Örgrytevägen 5

Det är ju en tradition att gå på Liseberg under halloween. Förutom att du kan göra sedvanliga saker, som att åka karusell, är det i år även en del föreställningar med skräcktema, såsom Karneval Macabre på Polketten där bland annat Vampyren Greve Garrott ger er spännande magi.

Botaniska Trädgården, Carl Skottsbergs gata 22A

Här kan du med start 12.30 i dag, fredag, göra din egna pumpa som kan förgylla farstukvisten eller stå fint och lysa i fönstret. Du får dessutom lära dig att ta till vara på det som är inne i pumpan och rosta de goda fröna. Så passa på att skrämma polarna med något hemmagjort.

Kronhusbodarna, Kronhusgatan 1D

Vill ni veta mer om Göteborgs historia genom de döda? Då ska ni ta en spökvandring i Kronhusområdet i hjärtat av staden i kväll. Här får ni möta sex karaktärer som levde förr som berättar om sina öden. Sannolikt både intressant och lite skrämmande. Dessutom ingår det en middag på Kronhuset innan ni ger er av i höstmörkret.

Alingsås

Det kan lätt vara värt resan att ta sig till Alingsås den här helgen. Det är nämligen sista gången som ni kan uppleva ”Lights in Alingsås” för den här gången. Sedan 2000 har detta evenemang pågått och det är ljusdesigners som sätter färg på stadens fasader, sjöar och träd. Över 85 000 besökare brukar komma varje år för att se detta.

Trädgårn, Nya Allén 11.

Vad är väl en Halloween utan en dekadent fest? I kväll, fredag, är det ”Party like Gatsby Gothenburg – Spectacle Extraordinaire” som drar runt på olika platser i världen som kan förgylla din kväll. Klä upp dig i kläder á la 1920-talet och parta loss som aldrig förr och drick något bubbligt.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset