På knappt en månad har fem personer överfallits och rånats i sina hem i Malmöområdet. Men polisen ser inget samband mellan de olika händelserna.

– Det är jätteovanligt med den här sortens rån, men vi tror inte att de hör ihop, säger Lennart Bergergård, förundersökningsledare på Malmöpolisens brottssamordningsgrupp.

Det senaste lägenhetsrånet inträffade på Thomsons väg i Malmö i tisdags kväll. Fyra beväpnade män ska ha trängt sig in hos en 24-årig kvinna och rånat henne under pistolhot. Kvinnan, som chockades, ska inte ha skadats fysiskt vid överfallet. Tre av männen kunde gripas drygt en timme efter rånet och sitter nu anhållna misstänkta för grovt rån. Den fjärde personen är fortfarande på fri fot.

När det gäller de tidigare lägenhetsrånen misstänker polisen att samma gärningsmän ligger bakom två av fallen, rånet på Fågelbacksgatan och det på Rasmusgatan. Men man tror inte att dessa rån föregåtts av någon större planering. De misstänkta gärningsmännen ska enligt polisen varit kraftigt narkotikapåverkade vid tiden för brotten och desperat letat efter saker av värde.

– När det gäller rånet på Fågelbacksgatan var det en ren slump. Fönstret till lägenheten stod öppet och fel personer gick förbi, säger Lennart Bergergård.

En man sitter häktad för dessa två rån och polisen har goda förhoppningar om att inom kort även plocka in hans kumpan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset