Gillar du mat? Då kan det vara trevligt att testa en ny krog i helgen!
Gillar du mat? Då kan det vara trevligt att testa en ny krog i helgen!

Nu packar vi ihop påsken för den här gången tycker jag. Till helgen ska vi göra allt annat än att äta ägg och jaga höns. Vi ska äta och dricka gott och gå på cirkus. Här är helgen to do-tips.

The Concept, Östra Larmgatan 18
Vill du ha en annorlunda mat- och underhållningsupplevelse är nyöppnade The Concept tydligen något i hästväg. Det bör nog upplevas för att förstås, men tänk dig att du går med ett gäng polare och ni kommer att få generöst med rätter för shared dining, dricka goda drinkar och få oväntad underhållning till det. Allt ackompanjerat av en fantastisk interiör.

Svenska Mässan, Mässans Gata/Korsvägen
För den som gillar att botanisera i öl och sprit pågår den åriga öl- och whiskymässan i helgen. Det här är något för både nördarna och de som bara vill ha något starkt. Kanske upptäcker du en ny favorit eller ett nytt spännande mikrobryggeri, vad vet jag? Det jag dock vet är att du ska dricka med måtta. Och ställ bilen.

Stora Teatern, Kungsparken 1
Den kanadensiska nycirkusgruppen Flip Fabrique kommer i helgen med sin show ”Catch me” till Storan. Gruppen som bildades 2011 har uppträtt med bland andra pionjärerna Cirque du Soleil och Cirque Éloize. Så gillar du folk som flyger runt i gardiner – gå hit! Sannolikt är showen både breathtaking och rolig.

Lindholmen street design market, Anders Carlssons gata 2-4
På Hisingen har Lindholmen street design market slagit upp sina dörrar för säsongen, så vill du botanisera bland nya designprylar, spännande smycken och kläder bör du ta dig hit på lördag. Samtidigt som designmarknaden pågår också Lindholmen street food market, så du kan både äta dig mätt och få nya kläder. En superkombo!

Café Gazette, Esperantoplatsen 5
Zamenhof-gänget har nyligen haft premiär för sin första krog Café Gazette. Ett ställe du kan gå till kring lunch och sedan stanna till 01.00 på natten. Antingen tar du bara en kaffe eller så käkar du dig mätt och dricker något gott från krogens finfina vin- och drinklista. Ja, vad mer kan jag säga förutom att det nog blir en trevlig stund.

Jesper Lögdahl, dj och chefredaktör World in Property

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Vin krog helgtips mat