Den traditionsenliga majbrasan på Riddarholmen.
Den traditionsenliga majbrasan på Riddarholmen.

På måndag är det dags att fira in våren med Valborgsmässoafton, en högtid för hela familjen. Här listar vi stans bästa parkhäng, klubbar och majbrasor för att fira denna måndag mitt i livet.

Bästa utsikterna

Vill man fira Valborg likt filmen ”Stockholm boogie”, där de ”kickar fet fest på Apberget”, finns det mängder av fina utsiktsplatser runt om stan. Öppen dörr kanske, men Skinnarviksberget och klipporna på Långholmen tillhör enligt mitt tycke de finaste.

Familjära parker

Valborg är sannerligen en högtid för hela familjen, vilket öppnar upp för lite härligt parkhäng. I Rålambshovsparken har organisationer Nema problema tagit tillfället i akt att anordna en integrationsdag. Där bjuds det på majbrasa, musik, tal och ett integrationsquiz.

LÄS MER: Här är fem bra utegym i Stockholm

Dansanta klubbar

Många klubbar håller extraöppet för att fira in våren. Bland andra klubb Bar Brasil, som håller ställningarna med Samba och brasiliansk mat på Scalateatern. De håller öppet från 18:00 och efter 21:00 bjuder in de in till, vad de kallar, vuxenfest.

Brinnande brasor

Runt om hela stan tänds det majbrasor dagen till ära. Riddarholmens brasa tänds traditionsenligt vid Evert Taubes terrass, och i Järfälla beräknas runt 3 000 personer ansluta till den passande adressen Brasvägen 3, för att se elden brinna.

Mysiga barer

Vill man ha lite mysigt barhäng under måndagen har många ställen öppet, som vanligt. Om vädret inte skulle tillåta uteserveringar kan man vända sig till mer instängda, mysiga varianter. The Flying Elk i Gamla stan, till exempel, har öppet från klockan 17:00.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om valborg helgtips