Som vi väntat. Nu är det påsk med massor av godis och ett efterföljande lov för barn och kanske även för vuxna. Vad ska ni göra då? Titta hit så får ni några goda lovtips. Glad påsk!

Maritiman, Packhusplatsen 12.
På långfredagen hissas landgången ned för första gången för säsongen och alla kan gå och titta på roliga fartyg. Inte mindre än 13 stycken finns det från olika tidsepoker med olika ursprung och funktion. Roligare långfredag får man nog inte. Ha kul, fika och vandra runt på däcken. Men spring inte. Det kan vara halt.

Universeum, Södra Vägen 50.
På lördag, påskafton, är det premiär för det nya Reptilariet på Universeum. För den som gillar ormar och grejer är det här himmelriket. Här finns till exempel världens längsta giftorm kungskobran, inlandstaipanen, svarthövdad bushmaster, månskenshuggorm och
gilaödla. Många är giftiga så håll fingrar i styr. Men visst låter det roligt?

Tjolöholms Slott, Fjärås.
Från och med skärtorsdag till påskdagen kan hela familjen åka till Tjolöholms slott och leta ägg. Där är det nämligen dags för ”Den stora påskäggsjakten”. Barnen får träffa påskharen och leta ägg och de vuxna kan ta en härlig fika i, den förhoppningsvis strålande, solen. Det finns även ansiktsmålning och sagostund för den som vill.

Liseberg, Örgrytevägen 5.
För alla som inte tröttnat på att gå på Liseberg så gör det. Bland annat går det alldeles utmärkt att besöka spelhuset med alla tänkbara spel. Med spelpasset får man spela hur mycket man vill på arkad- och flipperspelen. Finns även air hockey för den som gillar sånt. Lite som på sommaren fast under påsken. The game is on, som vi brukar säga.

Tacos & Tequila, Tredje Långgatan 9.
Om man inte vill ränna runt och leta ägg, se ormar eller spela flipper så går det faktiskt bra att bara ta det lugnt och gå på restaurang. Eftersom det kanske blir många ägg och i övrigt påskig mat under helgen tipsar jag er om Tacos & Tequila. Tacos är ju den nya nationalrätter och detta är en kanonrestaurang som bör besökas.

Jesper Lögdahl,
Dj & chefredaktör World in Property

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset