Höstlovet kan du bland annat tillbringa i Torup.
Höstlovet kan du bland annat tillbringa i Torup.

Höstlovet är bland det lyxigaste som finns. Läslov i all ära men det finns inget bättre än när man hade en hel vecka att stöka runt i stan och göra en massa dumma härligheter. Dessvärre har vi inte alla höstlov men för den som har finns det massor av roliga saker att göra i stan.

Kul i Malmö
Varje vecka händer det massor med roliga aktiviteter runt om i Malmö som man inte vet om. Kul i Malmö är en samlingssida för gratisaktiviteter för barn och unga. Aktiviteterna arrangeras av Malmös föreningsliv och av Malmö stad. Aktiviteterna är runtom i hela stan och extra mycket händer under sommarlovet, höstlovet och februarilovet så håll koll där.

LÄS MER: Här hittar du bästa shoppingen i Malmö

Odla i Folkets Park med Växtverket
I Folkets Park finns det oändligt mycket att göra för stora och små. Lekmöjligheterna tar aldrig slut, det finns minigolf, terrarium och stadsodlingen Odla i Parken. Odlingen är både öppen för allmänheten och för olika föreningar och odlingsgrupper. Växtvärket har öppna aktiviteter för stora och små barn och under höstlovet är det gratis aktiviteter tisdag-fredag kl 13-16. Tillsammans odlar, skördar och pysslar i odlingsområdet och lär oss om de olika grönsakerna och växterna.

Höstlovsbio på Panora
Panoras höstlovsprogram innehåller eftermiddagsbio för barn och unga och för olika smaker. Där visas bland annat ”Ballerinan och uppfinnaren”, ”Den stora nötkuppen 2” och premiärfirande av filmen ”Krig” och en massa filmer för de riktigt små. Till min stora glädje visas även ”Spirited Away” och ”Min granne Totoro”.

Kulturen i Lund
Kulturen i Lund är lite som ett sagoland. Dock är det egentligen ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund. Här finns en massa kulturhistoriska hus, trädgårdsmiljöer och utställningar som du kan besöka. De har öppet hela höstlovet, måndag till söndag och där kan stora och små bland annat skapa betlyktor, gå på spökkväll, Halloweenpyssla och titta på Muminutställning.

Höstlov i Torup
För den som känner för att hänga utomhus händer det massor av roliga saker Under höstlovet i Torup bland annat tipsrunda om vilda djur, sagostund, brödbak i en vedeldad stenugn, läskig spökvandring eller en spännande fackelvandring. Att ta sig till Torup går alldeles utmärkt med bil, buss (regionbuss 148) och cykel för den som orkar.

LÄS MER: Här är Malmös bästa karaokeställen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset