Lisebergsteatern ligger i anslutning till nöjesparken.
Lisebergsteatern ligger i anslutning till nöjesparken.

Julafton är på söndag, men från och med måndag är alla klappar som bortglömda. Då är det är dags att göra något vettigt med ungarna. Här är tipsen på hur och var du håller humöret uppe under jullovet.

Bounce

Billdalsvägen 2

För några veckor sedan var det premiär för en ny actionpark i Hovås med närmare hundra trampoliner, en parkourpark och en ninja warrior-bana. Här kan du låta ungarna hoppa, studsa och leka i timmar. Det finns även dogdeball, basket och annat smått och gott. Och om du är ändå är där med barnen så kan du passa på att hoppa lite själv.

Lorensbergsteatern

Karl Gerhards Plats 1

På Galenskaparnas hemmateater kan ni under jullovet ses musikalen Snödrottningen som är baserad på HC Andersens saga. Det är en musikal om vänskap, kärlek och mod samt om att gå till världens ände för någon. Musikalen har spelats på Borås stadsteater tidigare, men här i Göteborg består ensemblen av underbara och legendariska teatergruppen 1 2 3 Schtunk. Tipset är således GÅ OCH SE!

LÄS MER: Här är fem bästa frukostställena i Göteborg

Plikta

Slottsskogen

Är det bra väder föreslår jag Plikta i slottsskogen. Förutom sedvanlig parklek går det under nästa vecka, torsdagen den 28 december närmare bestämt, att baka polkagrisar. Tre gånger under dagen går det att lära sig detta hantverk. För barn från sex år och uppåt. Dessutom är det helt gratis.

Lisebergsteatern

Örgrytevägen 5

Återigen sätter Lisebergsteatern upp en jullovsföreställning och i år är det Madicken. Det kan ju inte annat än att bli både roligt och bra. Tidigare år har den välbesökta jullovsteatern bjudit på Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och Peter Pan. Väl värt ett besök och sannolikt mycket folk.

Åbybadet

Idrottsvägen 9

Det här är en gammal trotjänare som dyker upp bland tipsen då och då, men väl värd att påminna om. Bada är ju som livets dryck fast du inte dricker vattnet utan plaskar i det. Äventyrsdelen är lagom stor och perfekt för barnen att tillbringa några timmar i. Mycket roligt. Även för vuxna.

LÄS MER: Här är Göteborgs bästa kaféer 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset