På Drottninggatan kan man dansa under höstlovet.
På Drottninggatan kan man dansa under höstlovet.

Det är dags för höstlov och för den som vill aktivera barnen finns massor att välja på i Stockholm. Här är fem tips på aktiviteter. 

1. Skansen
Djurgårdsslätten 49
På Skansen finns massor att hitta på under höstlovet. Man kan gå kusliga vandringar bland husen och gårdarna på området, lyssna på berättelser om vålnader, väsen och folktro eller varför inte pyssla och göra egna lyckoamuletter eller spökpyssel. Tider och datum finns att hitta på Skansen.se.

LÄS MER: Här är Stockholms bästa karaokeställen

2. Läslovsfestivalen 
Kulturhuset, Sergels torg
Höstlovet kallas också läslovet. Och så klart firas det med en egen festival på Kulturhuset i Stockholm. Fredag 4 november är alla mellan 6 och 19 år välkomna att lyssna på barn- och ungdomsförfattare som föreläser om sina böcker, sitt författarskap och dess inspiration. Sen finns det så klart mycket annat roligt på Kulturhuset. Fri entré.

3. Abba by night
Djurgårdsvägen 68
På Abba-museet kan man också tillbringa delar av sitt höstlov. Man kan se tecknade filmen ”Popsagan” som berättar historien om Abba, göra sin egen t-shirt eller låta sig skrämmas av spöksagor eller vandring i museet efter stängning. 30/10–5/11 kl. 10–18.

4. Dansmuseet
Drottninggatan 17
På Dansmuseet kan man under höstlovet svänga sina lurviga i olika sorters danser. Varför inte pröva breakdance, hiphop eller kanske västafrikansk dans? Professionella dansare guidar dig igenom rörelserna. Info om dagar och tider finns på hemsidan dansmuseet.se.

5. Berättarministeriet
Hagsätra Torg 32, Bandhagen och Edvard Griegsgången 9, Husby
På bokförlaget Berättarministeriet kan man släppa lös sin inre författare och låta fantasin flöda. Skriv spännande berättelser och hjälp bokförlaget med dina historier. Fri entré. För datum och tider se berattarministeriet.se.

LÄS MER: Här är bästa krogshowerna i Stockholm i höst

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset