Stockholm bjuder på en fullspäckad helg med Dirty dancing i Rålambshovsparken, tryckare på Natten och Midnattsloppet.
Stockholm bjuder på en fullspäckad helg med Dirty dancing i Rålambshovsparken, tryckare på Natten och Midnattsloppet.

Utomhusbio

När: Onsdag-söndag.

Var: Rålambshovsparken, Kungsholmen.

Stockholms filmfestival bjuder på utomhusbio på temat 80-tal. På fredag visas klassikern ”Dirty dancing”, på lördag ”Det stora blå” och på söndag ”Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott”. Filmvisningarna börjar klockan 21, men om du vill ha en bra plats kan det vara en god idé att vara där lite tidigare. Ta med något att sitta på, lite picknick och trevligt sällskap för en mysig kväll! Helt gratis.

Kultur och musik

När: Tisdag-söndag.

Var: Olika platser i Stockholms innerstad

Stockholms kulturfestival bjuder på över 600 programpunkter gratis runtom i stan. Det blir mängder av musik, street art, stadsvandringar, dans, barnaktiviteter och internationella gästspel. Varje år har festivalen ett tema kopplat till ett land. I år är det Indien. I samma veva tar We Are Sthlm plats i Kungsträdgården, nordens största ungdomsfestival som vänder sig till de mellan 13 och 19 år. Där spelar bland annat Norlie & KKV, Dolores Haze och Rhys.

LÄS MER: Bollywood, Bowie och yoga på kulturfestival

Torgfest

När: Fredag 18.00 – söndag 22.00.

Var: Nytorget, Södermalm.

I helgen är det dags för Nytorgsfesten, en gratis tredagarsfestival på Nytorget, och närliggande gator, med musik, konst, loppmarknad, yoga och tivoli. På scen står bland annat Danny Saucedo och Bo Kaspers Orkester.

Tryckare

När: Lördag, 21-03.

Var: Nobelberget, Nacka.

Om du känner för att dansa tryckare i helgen bör du bege dig till balladklubben Natten, som bjuder på sommarens sista dans. Det är förköpsbiljetter som gäller och det kostar 250 kronor. Från 23 år.

LÄS MER: Bartendern: Så ska du göra om du vill beställa snabbt i baren

Kvällslopp

När: Lördag kväll.

Var: Ringvägen, vid Zinkensdamms IP, Södermalm.

Spring en mil i sensommarkvällen på Södermalm. Midnattsloppet är lika mycket en folkfest som ett lopp – längs rundan springer du förbi liveband, DJ:s och olika ljud- och ljusshower. Första startgruppen börjar springa vid 21.20 och det kostar 445 kronor att anmäla sig. Om du inte känner för att ta på dig springskorna kan du alltid stå och heja vid sidan av.

LÄS MER: Här är Stockholms hetaste nattklubbar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset