"Nötknäpparen" och "Angels in America" är två sevärda föreställningar i helgen.
"Nötknäpparen" och "Angels in America" är två sevärda föreställningar i helgen.

Det vimlar av scenföreställningar i Stockholms kulturliv – och det finns något för hela familjen. Här listar Metro fem föreställningar som på ett eller annat sätt förstärker ditt kulturella kapital.

”Angels in America” – Dramaten

Teatern utspelar sig under 1980-talets New York där en AIDS-epedemi rasar och Ronald Reagans politik splittrar landet. Den hyllade och prisade pjäsen sätts för första gången upp på Dramaten – och det vill du inte missa.

”Di Leva tolkar David Bowie” – Hamburger Börs

Thomas Di Leva kommer under hela våren att husera på Hamburger Börs för att tolka en av vår tids största artister: David Bowie. Redan nu finns hans version av ”Life on Mars” ute på Spotify. Premiär den 9 mars.

LÄS MER: Fem Stockholmsbarer att besöka i helgen

”Gentlemannen” – Oscarsteatern

En Monty Python-inspirerad musikalkomedi med bland annat Henrik Dorsin och Suzanne Reuter på scen. Kärleksdrama, perukhumor och en hel del skratt utlovas i föreställningen som ställer sig frågan: Kan kärleken driva en till mord?

”The sound of music” – Intiman

Huvudrollsinnehavarna Sara Axelsson och Pierre Hagman gestaltar en av vår tids största musikaler under hela våren. En föreställning där hela familjen är välkomna att avnjuta den rosade klassikern på Intiman.

”Nötknäpparen” – Dansens hus

Danslegendaren Fredrik ”Benke” Rydman sätter upp en modern och dansant tolkning på klassikern ”Nötknäpparen” från 1800-talet. Föreställningen backas upp av nyskriven musik signerat bland andra Anna Ternheim och Danny Saucedo.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Teater helgtips