Saknar du "Game of thrones"? Här är fem serier du kan se i väntan på nya säsongen.
Saknar du "Game of thrones"? Här är fem serier du kan se i väntan på nya säsongen.

I mitten av juli har näst sista säsongen av "Game of thrones" äntligen premiär. Här tipsar Fröken tv fem serier som garanterat kan fylla tomrummet till dess.

”The Shannara Chronicles”
HBO Nordic. Tusentals år efter civilisationens förstörelse har jorden delats upp i fyra länder blandat med alver, människor dvärgar, tomtar och troll. Serien känns som en ”Game of thrones” för ungdomar men är samtidigt något helt unikt.

”House of Cards”
Netflix. Om tvisterna, intrigerna och lögnerna är vad som är mest spännande med GoT så kommer du garanterat att älska ”House of Cards”. Följ Frank Underwood – en hänsynslös politiker som gör allt för att få makt.

LÄS MER: Fem svenska filmer att streama i helgen

”The Tudors”
C more & Viaplay. ”The Tudors” är ”Game of thrones” minus drakarna och the white walkers. En något verklighetstrognare berättelse som utspelad på 1500-talet och främst kretsar kring äktenskapet mellan Kung Henry VIII och hans sex fruar.

”Rome”
HBO Nordic. Före ”Game of thrones” så var det ”Rome” som tog tittarna med storm. Serien skildrar två soldaters liv (Lucius Vorenus och Titus Pullo) i Rom under tiden när det romerska imperiet grundades.

”Vikings”
HBO Nordic. Historien om vikingarna kommer till liv igen när vi får följa Ragnar Lothbroks. En fiktiv historia om en viking som ändrar vikingarnas värld. I en av huvudrollerna kan vi se vår svenska Gustaf Skarsgård.

FOTNOT: Texten innehöll tidigare några felaktiga uppgifter och är redigerad.

LÄS MER: Fem serier att se om du är hjärtekrossad

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset