Iphone 6 Plus är något mer böjbar än vad Apple hade tänkt sig, vilket visat sig både genom bilder och videoklipp.
Iphone 6 Plus är något mer böjbar än vad Apple hade tänkt sig, vilket visat sig både genom bilder och videoklipp.

Telefoner som böjs i fickan, inte går att ringa med eller har drabbats av ebola. Vilka rykten om Iphone 6 stämmer egentligen?

Ett par Iphoneägare försökte ladda sin mobil i mikrovågsugnen, trots att uppgifterna startade som ett skämt på ett nätforum.

Lanseringen av Iphone 6 har varit allt annat än problemfri. Under de senaste dagarna har det ryktats om böjbara mobiler, laddning i mikrovågsugnar och ebolasmitta, bland annat. 

Metro har tittat närmare på ryktena för att se om det finns någon sanning bakom dem.

1. Telefonen böjer sig i byxfickan. Nya Iphone 6 Plus är så lättviktig och tunn att den till och med går att böja. Tyvärr är det egentligen inte meningen att den ska gå att böja. Trots det har flera köpare rapporterat att deras nyinköpta mobiler har fått märkliga böjskador bara av att ligga i framfickan på byxorna.

Bilder på böjfenomenet har spridit sig som en löpeld under den senaste veckan och till slut kände sig en ägare manad att testa böjbarheten i en video

Ryktena visade sig stämma.

Det ser främst ut att gälla den större Iphone 6 Plus och när den mindre Iphone 6-modellen utsattes för samma test visade det sig att den var betydligt svårare att böja.

SANT.

2. Det går inte att ringa med den. När Apple släppte den första uppdateringen till IOS 8, IOS 8.0.1, var det flera användare som klagade. Många upplevde problem med att ansluta till mobilnätet. Det gick alltså inte ens att ringa med telefonen. Inte heller fingeravtrycksensorn, Touch ID, fungerade längre för alla användare. 

Det dröjde inte länge innan Apple bekräftade problemet. Bara en timme efter att uppdateringen släppts drog Apple tillbaka den igen.

Användare som redan hunnit installera senaste versionen får tålmodigt vänta på nästa uppdatering, eller installera 8.0 på nytt. Uppgifterna stämde alltså.

SANT.

3. Iphone 6 har mikrovågsladdning. Den nya Wave-tekniken gör det möjligt att ladda Iphone 6 i en vanlig mikrovågsugn. Så lät i alla fall påståendet på internetforumet 4chan. Att den här uppgiften började som ett skämt på just på detta forum borde vara en indikation på själva sanningshalten. Men det hindrade inte användare från att testa tesen.

På Twitter dök det snart upp bilder på mikrade Iphone, skriver M3. Huruvida batteriet laddats eller inte är svårt att avgöra, eftersom telefonerna är fullkomligt oanvändbara efter behandlingen.

FALSKT.

4. Telefonen har drabbats av Ebola. Den 22 september skrev sajten Daily Buzz om att Iphone 6 drabbats av ebola och att 21 200 fall bekräftats. Nyheten fick snabbt stor spridning på mindre än 24 timmar hade den delats 20 000 gånger på Facebook, enligt Snopes .

Vad många missade var att Daily Buzz är en satirsajt, som inte sällan helt och hållet fabricerar sina nyheter, så även den här gången.

FALSKT.

5. Apple kände till säkerhetsbrister med Icloud och kunde ha förhindrat nakenläcka. När nyheten om läckta nakenbilder på kändisar, däribland Jennifer Lawrence, spred sig var det många som pekade finger mot Apple och Icloud. Intrånget hade skett mot molnlagringstjänsten och flera menade att säkerheten var för dålig.

Det har nu visat sig att Apple kände till säkerhetsbrister med Icloud sedan länge. En utvecklare mejlade företaget redan i mars och beskrev problemet, skriver Daily Dot.

Sedan läckan har Apple åtgärdat säkerhetsbrister med Icloud, men samtidigt förnekat att det skulle vara dessa som ligger bakom de stora läckorna av nakenbilder.

MIX.

►LÄS MER: Därför ska du inte titta på nakenbilderna av Jennifer Lawrence

►LÄS MER: Därför hamnar Iphone 6 i toaletten

►LÄS MER: Så enkelt stjäl han från Apple

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset