Fler skåningar anhållna för flirt-rån
Fler skåningar anhållna för flirt-rån

Fem unga skåningar anhölls på torsdagen för flirtrån. Ännu fler gripanden kan vara på gång. Kvinna uppvaktade män på krogen sedan plundrades deras hem.

Flirtligan som härjat i Malmö under vintern kan vara en större konstellation än vad polisen tidigare trott. På torsdagen anhölls en 18-årig kvinna och fyra män i 20-årsåldern misstänkta för grovt rån, och ännu fler gripanden kan vara på gång.
– Det är tänkbart att vi tar in fler misstänkta inom kort, säger Malmöpolisens spaningsledare Lennart Sverremo.

Totalt har tre män i Malmö anmält att de utsatts för rån efter att ha blivit uppraggade av en kvinna på krogen. De har blivit bjudna på en drink, och sedan har allting bara blivit svart. När de vaknat upp många timmar senare har såväl kvinnan som deras värdesaker varit borta.
– Det har inkommit tips om att fler män kan ha blivit utsatta, säger Sverremo.
De fem unga skåningar som sitter anhållna var under fredagsmorgonen misstänkta för endast ett fall, men enligt Sverremo undersöker man kopplingar även till de andra flirtrånen.
– De anhållna är kända av oss sedan tidigare för liknande brottslighet, men inte med det här tillvägagångssättet. Vi har påträffat gods från rånet och vi har bra bevisning mot de här personerna, säger Sverremo.

Från början misstänkte polisen att två kvinnor var frontfigurer i flirtligan. Ett av offren har nämligen beskrivit den uppvaktande kvinnan som blondin, en annan har berättat att hon var brunett. Enligt Sverremo pekar mycket nu på att det den 18-åriga kvinnan som sitter anhållen ligger bakom samtliga tre fall.
– Hon kan ha haft peruk eller gjort något annat med håret, säger han.

Kvinnan, som bara var 17 år vid tidpunkten för rånen, är hemmahörande i Malmö.
Sverremo anser att hennes tillvägagångssätt varit mycket hänsynslöst.
– De utsatta killarna har svävat i uppenbar livsfara och kvinnan har visat stor likgiltighet. Att droga någon som druckit alkohol är ju verkligen farligt, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset