Två män skadades allvarligt i samband med en skjutning i området Markbacken i Örebro under onsdagskvällen.
Två män skadades allvarligt i samband med en skjutning i området Markbacken i Örebro under onsdagskvällen.

På bara sex timmar under onsdagskvällen sköts fem personer på flera platser i Stockholmsområdet och i Örebro. Flera av offren är allvarligt skadade, och polisen utreder en rad fall av mordförsök.

Örebro – två skottskadade

Strax före klockan sex på onsdagskvällen larmades polis till området Markbacken i Örebro. Polisen konstaterade att två män, födda på 90-talet, hade skottskador. Männen ska vara allvarligt skadade, enligt polisen.

– Ett stort område är avspärrat och det är många poliser på plats. Jag har även sett polishundar, berättade en kvinna som bor i området för Metro.

Händelsen rubriceras som mordförsök, och ingen misstänkt gärningsman har gripits.

Bagarmossen Stockholm – två skottskadade

Strax efter klockan elva kallades polis till Bagarmossen i södra Stockholm. Två personer hade skottskador och ytterligare en person hade blivit misshandlad. Skotten hade träffat offren i benen, enligt polisen.

– Jag skulle sova då jag plötsligt hörde flera smällar i rad. Sedan hörde jag att flera personer skrek på varandra och några minuter senare kom polis, ambulans och helikopter, säger en kvinna om bor i området.

– Jag tycker det är obehagligt, och kommer nog vara lite mer vaksam när jag går från tunnelbanan på kvällarna i fortsättningen.

En person misstänks för mordförsök och fyra personer misstänks för grov misshandel, enligt polisen.

Järfälla utanför Stockholm – en skottskadad

Och strax före midnatt larmades polis till området Kallhäll i Järfälla kommun. En skottskadad kvinna hittades utomhus. Hennes tillstånd var allvarligt men inte livshotande, enligt polisen.

Ingen misstänkt gärningsman har gripits.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset