Trattkantareller finns det gott om nu.
Trattkantareller finns det gott om nu.

Svampmänniskor brukar aldrig dela med sig av sina bäst svampställen. Taskigt. Därför får ni härmed tips på vilka skogar och platser som kan bjuda på svamp.

Änggårdsbergen, Göteborg.

Det här sägs vara ett bankvalv fyllt med svamp för den pigge plockaren. Kanske inte så konstigt eftersom det är skog, skog och åter skog. Vissa svampar gillar att växa vid vissa träd så nosa exempelvis upp rätt typ av sopp – björksopp, tallsopp och aspsopp. Lyckan är gjord!

LÄS MER: Så hittar du svampen i skogen

Klippans naturreservat, Hindås.
Nu ska man inte fråga en barrskog om dess ålder, men jag kan avslöja att den här skogen är gammal som gatan. Över 150 år gammal, sägs det. Här kan det finns finfina svampar. Och trots att det är ett reservat är det tillåtet att plocka matsvamp för husbehov. Go crazy!

Torskabotten, Allingsås.
Det finns indikationer på att det finns gott om svamp runt sjön Torskabotten. Enligt uppgift ska det vara bra med trattkantareller. Tydligen är det bäst att ta sig till badplatsen och sedan gå runt sjön medsols.

Hunneberg, Trollhättan.
Åker du till det här berget så ska det finnas massor av olika typer svamp, men det sägs vara väldigt rikligt med just kantareller. Så ta bilen och en svampbok och botanisera helgen lång.

Härskogen, Lerum.
Det gäller ju att vara i skogen för att få sig en svamp och det här är en riktig skog med stor svamppotential. En bit från Göteborg vilket gör att den är mindre välbesökt än Änggårdsbergen. På med stövlarna och ut i naturen.

Av Jesper Lögdahl dj & chefredaktör World in Property

LÄS MER: Så tar du hand om svampen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset