De fyra som gick vidare till finalen.
De fyra som gick vidare till finalen.

Maxida Märak visade vart skåpet ska stå, glädjeyra och startordningen i finalen presenterades. Här är fem snackisar från Andra chansen i Melodifestivalen.

Den låga nivån

När man sitter framför tv:n och nickar och säger ”Det här var ju lite kul i alla fall” åt öppningsnumret i Andra chansen då vet man att nivån är låg. Fab Freddie och David Lindgren möts i en mimduell och man känner lite glädje. Herregud. Gör om och gör rätt till nästa år, snälla SVT.

LÄS MER: Prognos – så går det i duellerna i Andra chansen

Mendez glädje

När Mendez knep sista finalplatsen med sin låt ”Everyday” gick det inte att missta sig på glädjen. Första sekunderna såg han ut som om han inte trodde att det var sant. Sen föll han ned på knä och kramade sin låtskrivare. Väldigt välförtjänt att han gick till final. Och absolut, Mendez har en hel del att jobba på vad gäller sången men låten är riktigt bra.

Maxida Märak

Artisten Maxida Märak var mellanakt i Andra chansen och gick ut på scen och väckte nytt liv i Zarah Leanders klassiker ”Vill du se en stjärna”. Det var en mäktig uppvisning och efteråt var det många som önskade att Maxida ställer upp som tävlande i Melodifestivalen i framtiden.

Duellvinnarna

Margaret, Renaida, Felix Sandman och Mendez gick som väntat vidare till final. Det var inte några större överraskningar utan på förhand rätt givet. Framförallt att Felix Sandman skulle ta en finalplats, ett annat utfall hade varit pinsamt. Sandman har redan seglat upp som en av de stora favoriterna i finalen och har i skrivandets stund näst lägst odds.

Startordningen i finalen

Kort efter att sändningen var slut presenterades startordningen i finalen. Mendez inleder och Rolandz avslutar. Förhandsfavoriten Benjamin Ingrosso går ut som näst sist och i mitten ligger de som hotar Ingrossos seger mest – John Lundvik, Liamoo, Felix och Mariette. Det blir spännande!

LÄS MER: Margaret vill vinna svenska folkets hjärtan

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset