Rolandz, Elias Abbas och Felix Sandman vid melodifestivalens fjärde deltävling.
Rolandz, Elias Abbas och Felix Sandman vid melodifestivalens fjärde deltävling.

Rolandz – älskade eller hatade, Andra chansen- duellerna och bristen på en vinnarkandidat. Här är fem snackisar från den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen.

Felix Sandman

All credd till Felix för att han försökte. Han ställde upp med ett bidrag som stack ut och som är bra även utanför Mello-bubblan – och sånt går sällan hem. Nu får Felix slåss i Andra chansen mot låtar som ”Patrick Swayze” och ”Cuba libre” istället. 

Rolandz

De kom, de såg, de segrade. Inte oväntat. Det var heller inte så oväntat att Rolandz skulle vara en vattendelare, älskade eller hatade. Nu är de i final och där tar det roliga slut. I finalen, när det blir allvar, brukar plojbidragen inte ha så mycket att hämta. 

LÄS MER: Fem snackisar från melodifestivalens tredje deltävling

Låtarna

Den fjärde deltävlingen var precis lika tråkig och humorlös som tidigare deltävlingar, men den hade en ljusglimt – låtarna. I min Mello-soffa så var den samlade bedömningen att det var årets bästa deltävling musikmässigt sett. 

Andra chansen-duellerna

Kort efter att fjärde deltävlingen var avslutad satte Christer Björkman duellerna i Andra chansen. Margaret möter Moncho, Renaida möter Olivia Eliasson, Felix Sandman möter Mimi Werner och Sigrid Bernson möter Mendez. Det blir rafflande!

LÄS MER: Fem snackisar från melodifestivalens andra deltävling

Bristen på vinnarkandidat

Nu när vi hört alla låtar kan vi konstatera att det inte finns någon given vinnarkandidat. Ingen av årets låtar har gett oss den där riktiga vinnarkänslan. Blir det Benjamin? John? Liamoo? Det lär bli en man vi skickar till Lissabon i alla fall. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset