Förhandsfavoriten John Lundvik tog hem segern.
Förhandsfavoriten John Lundvik tog hem segern.

Nu står det klart. Efter den stora finalen i Melodifestivalen valde juryn att skicka John Lundvik till Tel Aviv. Här är fem snackisar från Melodifestivalen.

Rätt låt vann

Ja, i alla fall om man ser till oddsbolagen och recensenter. Förhandsfavoriten John Lundvik kammade hem segern i Melodifestivalen 2019 och kommer representera Sverige i Eurovision song contest i Tel Aviv i maj. Detta trots teknikmissen då hans ena öronsnäcka med medhörning. Stjärnan bröt ihop i tårar när juryn korade honom till kvällens vinnare.

LÄS MER: Bishara Morad, 16, om succén i Melodifestivalen 2019: ”Gud gav mig den här gåvan”

Mohombis känga till juryn

Mohombi med låten “Hello” placerades på en femteplats. Något artisten var både besviken och förvånad över. Den internationella jurygruppen gav stjärnan endast 32 poäng.
– Ska jag vara ärlig? Jag tror att juryn gillar schlager. Eurovision är en genre i sig och jag är lite av en outsider. Kommer in med lite popfeeling, lite mer poprocklåt, den är inte skräddarsydd för det här eventet. Vi fick korta ner den och anpassa den lite, säger han till Aftonbladet.

Romansryktena mellan Liamoo och Hanna Ferm

Under Melodifestivalens gång har ryktet gått om en romans mellan duon Liamoo och Hanna Ferm, något de tidigare har förnekat. Men efter gårdagens framträdande började romansryktena blossa upp igen. Nu varken förnekar eller bekräfta de någon romans.
– Det har blivit en grej. Nu har vi bestämt att vi håller vårt privatliv åt sidan. Men vi gör en kärleksduett på scen, det gör vi absolut. Vi hade inte velat jobba med varandra om vi inte hade kemi. Det är inte så att vi hatar varandra och måste hålla upp en fasad, säger Hanna Ferm till Expressen.

LÄS MER: John Lundvik om favoritpressen i Melodifestivalen 2019: ”Övergått till tacksamhet”

Tvingas ändra numret till Eurovision

John Lundvik firade tillsammans med sitt team under lördagsnatten, men i maj tvingas han lämna två av sina medlemmar hemma i Sverige. I Eurovision song contest får man totalt vara sex personer på scenen under sitt framträdande och kören får inte gömmas undan.

Motståndaren var på plats

Frankrikes Eurovisionbidrag Bilal Hassani var på plats under finalen i Solna. Det visade sig att Bilal Hassani bett sitt team att få åka till Stockholm för att se showen live.
– Jag är så glad att den här fantastiska låten vann, sa han till Aftonbladet.

LÄS MER: Finalen i Melodifestivalen 2019 – allt du behöver veta

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset