En hel del oväntat inträffade under den tredje deltävlingen i Melodifestivalen.
En hel del oväntat inträffade under den tredje deltävlingen i Melodifestivalen.

En skrällfinalist, ett ansiktsslick och favoriter som inte höll måttet. Här är fem snackisar från tredje deltävlingen i Melodifestivalen i Växjö.

1. Owe Thörnqvist

Tredje deltävlingen kom till stor del att handla om en man som heter Owe. 87-åringen debuterade i Melodifestivalen med låten ”Boogieman blues” och visade att det går att ta sig till final trots att det sägs vara kidsen som styr tävlingen med sina hjärtröster. Må hända röstade det äldre gardet upp sin pension men de lyckades med sitt mission och Owe knep en finalplats! 

Janerik Henriksson/TT

LÄS MER: Christer Björkman i all ära – men här är fler makthavare inom Melodifestivalen 

2. Robin Bengtsson

Robin B är med i Melodifestivalen för andra året i rad, den här gången med låten ”I cant go on”. Och för andra året i rad gick Robin direkt till final utan att passera andra chansen. I den tredje deltävlingen var Robin det enda säkra kortet, hans låt var bäst i startfältet och det fanns ingen tvekan om att han skulle stå i Friends arena i mars. 

Janerik Henriksson/TT

3. Davids slickande

David Lindgren skulle pussa Robin Bengtsson på kinden som han gjort på genrepen men så bestämde han sig för att skoja till det och istället slicka Robins kind. Vad han inte hade räknat med var att Robin också ville skoja och bestämde sig för att vrida ansiktet så pussen hamnade på munnen istället. Det resulterade i ett blött möte de två emellan. 

Janerik Henriksson/TT

LÄS MER: Fem snackisar från första deltävlingen i Melodifestivalen

4. The Fo&o

The Fooo Conspiracy blev The Fooo som sedan blev The Fo&o. Namnbytet har varit en snackis i sig under veckan. Men största snackisen vad gäller gruppen måste ändå vara att de inte tog sig till final. Med garanterat största fansskaran i deltävlingen trodde man att de skulle kunna sjunga vilken skit som helst och ändå avancera sig till finalen. Men icke. The Fo&o charmade inte fansen tillräckligt och får slåss om en andra chans. 

Janerik Henriksson/TT

5. Mellanakten 

Clara Henry slog sig ihop med Tess Merkel och Lina Hedlund från Alcazar och framförde en låt med feministiskt budskap. Låten var riktad till alla unga tjejer och innehöll meningar som att man ska få respekt för den man är, få skratta högst i klassen och få slippa se sig om när man dansat i natten. Reaktionerna på sociala medier lät inte vänta på sig och Clara Henry hyllades som en förebild. 

Janerik Henriksson/TT
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset