Samir, Viktor och Jonas Gardell är tre artister som det snackades om i lördags.
Samir, Viktor och Jonas Gardell är tre artister som det snackades om i lördags.

Humorlöst, Gardells sistaplats och Fab-Freddie. Här är fem snackisar från Melodifestivalens andra deltävling från Göteborg.

Samir och Viktors finalplats
För första gången gick duon direkt till final utan att passera Andra chansen och det gick inte att missta sig på glädjen. Men det var en välförtjänt finalplats. Samir och Viktors utvecklingskurva har gått uppåt sedan sist och i ”Shuffla” satte de både sång och danssteg.

LÄS MER: Samir & Viktor och Liamoo – kvällens vinnare

Mansdominansen
John Lundvik, Benjamin Ingrosso, Samir och Viktor och Liamoo. Det är killfest i Friends arena så här långt, tjejerna har samlats i Andra chansen. Nu håller vi tummarna för att brudarna står för de starka bidragen i de två återstående deltävlingarna.

Fab Freddie
Jag förstår inte syftet? Han är inte rolig, han verkar helt sakna manus, det känns som att han inte vet vad han ska göra överhuvudtaget så då fnittrar han lite för att vi inte ska märka att han inte vet vad han gör. Kan någon ge honom tydliga instruktioner och vägledning?

Humorn?
Och när vi ändå är inne på ämnet roligt. Var är humorn i årets program? Jag kommer inte ihåg när vi skrattade högt åt Melodifestivalen senast? Det måste ha varit 2016 då bland andra Gina Dirawi, Petra Mede och Henrik Schyffert stod för underhållningen. I det här fallet var det bättre förr.

Jonas Gardell
Gardell sjöng ”Det finns en väg” och den vägen ledde rakt ut ur tävlingen. Det är inte lätt för äldre artister att ta plats i Melodifestivalen när de slåss mot artister som Liamoo, såna som har järngrepp kring app-röstarna. Men det var kul att du kom!

LÄS MER: Så bra är bidragen i Melodifestivalens andra deltävling

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset