Den andra delfinalen i Melodifestivalen blev dramatisk.
Den andra delfinalen i Melodifestivalen blev dramatisk.

Den andra deltävlingen i Melodifestivalen är avslutad och två finalistbidrag är utsedda. Här är snackisarna från den andra deltävlingen.

Bråket bakom kulisserna

Den kanske största snackisen efter den andra delfinal i Melodifestivalen drog egentligen igång redan i veckan. Konflikten bakom kulisserna handlade om en plötslig ändring av programmet där man skulle låta artisterna få reda på resultatet uppe på scenen i stället för i green room, som det varit tidigare. På lördagen gick SVT ut och bekräftade konflikten.

– Det har varit för och emot. Vi har olika uppfattningar om precis allting och gör ändringar, sa tävlingsproducenten Christer Björkman tidigare, till Expressen.

Under natten kom dock beskedet att man nu bestämt sig för att behålla momentet så som det var upplagt i den första deltävlingen. Nämligen att upphovsmännen till artisterna följer med upp på scenen för att bidra till en varmare och mer mänsklig stämning på scenen, skriver tidningen.

LÄS MER: Här är programledarna för Melodifestivalen 2019

 

LÄS MER: Fem snackisar från Melodifestivalens första deltävling

Eric Saades dubbelhångel

Den nyförlovade programledaren dök upp i mellanakten där han först syns kyssa en kvinna och sedan en man. Numret var enligt Melodifestivalens projektledare inplanerat och en del av manuset, men överraskade publiken ordentligt, skriver tidningen.

LÄS MER: Melodifestivalen 2019: Artisterna som tävlar i den andra deltävlingen i Malmö

Hanna Ferm och Liamoos kärlekslek

Douns vilda efterfest i Malmö väcker frågor om vad för slags relation Hanna Ferm och Liamoos egentligen har. Är deras intensiva blickar och närgångna rörelser en del av spelet eller har de en riktig kärleksrelation? Själva har de inte bekräftat att de är ett par, och någon kyss har tittarna ännu inte fått se.

Hanna Ferm och Liamoo gick direkt till final i Melodifestivalens andra deltävling. Foto: Johan Nilsson/TT

LÄS MER: Melodifestivalen 2019: Allt du behöver veta om nya röstningssystemet med appen

Oscar Enestads stöttning

Före detta FO&O-medlemmen Oscar Enestad sjöng öppenhjärtligt i låten ”I love it” om sin kärleksrelation, men det räckte inte hela vägen fram. Efter sändningen stöttades han av flickvännen Cecilia Dahlbom som också uttryckte sin stolthet för pojkvännen, skriver Aftonbladet. Oscar Enestads bidrag kom sist i den andra deltävlingen.

LÄS MER: Melodifestivalen 2019: Datum, sändningstider och tv-kanal

Skrällen Malou Prytz till final

Att 15-åriga Malou Prytz skulle gå direkt till final var kvällens skräll för media, spelbolagen och andra mellotyckare. Men för Malous familj och vänner var det inte en lika stor överraskning. I en intervju i SVT beskrivs hon av familj och vänner som ”grym” och ”naturbegåvning”. 15-åringen gick direkt till final med bidraget ”I do me”.

Malou Prytz, blott 15 år gammal, gick direkt till final i Melodifestivalens andra deltävling. Foto: Johan Nilsson/TT
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset