Stjärnskottet slog veteranen och fjolårets trea såg till att "rätt låt" vann. Här är fem snackisar från Melodifestivalens fjärde delfinal.

John Lundviks glädjetårar

Fjolårets trea, John Lundvik, var förhandsfavorit i den fjärde deltävlingen. När resultatet presenterades såg han mäkta nervös ut men Lundvik var först med att gå vidare direkt till final.

Och till och med på Twitter verkar folk vara eniga om att ”rätt låt” för en gångs skull vann.

Arvingenens semestersvek

Dansbandet Arvingarna tog sig till andra chansen. Men det var ett försvagat gäng coola killar som gick vidare. Casper Janebrink, Kim Carlsson och Lars ”Lasseman” Larsson fick klara sig utan bandets fjärde medlem, Tommy Carlsson. Han var nämligen på solsemester i Florida

Men gruppen kommer att vara fulltalig och förstärkt när de ställer sig på scen i Andra chansen den 2 mars.

LÄS MER: ”Fem snackisar från den andra deltävlingen”

Bishara och John Lundvik gick vidare till final.

Stjärnskottet mot veteranen

Yngst stod mot äldst när det bara var två personer kvar på scen. Ann-Louise Hansson, 74 år mot det unga stjärnskottet Bishara, 16 år. Veteranen Ann-Louise Hansson har tävlat i Melodifestivalen 14 gånger medan det för Bishara var första gången han stod på en riktig scen.

När Bisharas namn ropades vidare direkt till finalen var det just Ann-Louise Hansson som var först med att gratulera 16-åringen.

Hyllningen till Lill-Babs

Ann-Louise Hansson trodde att hon hade gjort sitt i Mellosammanhang. Men när hon fick möjligheten att framföra en hyllning till bortgångna vännen Barbro ”Lill-Babs” Svensson valde hon att tacka ja.

Pagan Furys besvikelse

Rockbandet Pagan Fury hamnade på en jumboplats i den fjärde deltävlingen. Men bandets sångare, Mia Stegmar, menar att det berodde på att publiken helt enkelt inte är redo för dem.

– Vi ligger nog lite i framkant, säger hon till Aftonbladet.

Pagan fury har dessutom tidigare fått hård kritik från experter för att vara en reklampelare för spelföretaget Paradox och deras spel Crusader kings.

LÄS MER: ”Här är allt du behöver veta om den nya röstningen i Melodifestivalen”

 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset