Längdhopparen Khaddi Sagnia tävlar i friidrotts-VM i helgen.
Längdhopparen Khaddi Sagnia tävlar i friidrotts-VM i helgen.

Första helgen efter OS kan kännas tom. Men lugn – Metro guidar dig i sportdjungeln till andra höjdpunkter. Här är fem idrottshändelser att se i helgen.

Guldmedaljören tillbaka i backen

André Myhrer tog OS-guld i slalom förra veckan. I helgen tävlar han igen, i både storslalom och slalom. Slalomtävlingarna i slovenska Kranjska Gora sänds i SVT och Eurosport från och med 9.15 både i morgon och på söndag. Kristoffer Jakobsen ställer också upp i båda grenar.

Stormatcher i Fotbollseuropa

Tre av världens bästa ligor bjuder på varsin höjdarmatch på söndag. I Spanien möts Barcelona och Atletico Madrid 16.15, i England Chelsea och Manchester City 17.00 och i Italien Milan och Inter 20:45. Samtliga matcher går att se i Viasat Sports kanaler och kan streamas på Viaplay.

LÄS MER: Svenska toppar och floppar: Det här kommer vi minnas av OS 2018

Svenska friidrottsstjärnor i Birmingham

Inomhus-VM i friidrott fortsätter hela helgen. På lördag kan du bland annat se Angelica Bengtsson i stavhoppsfinalen och förhoppningsvis Meraf Bahta på 1500 meter. Söndagen bjuder på Armand Duplantis i stavhopp och Khaddi Sagnia i längdhopp. Sänds i TV4 och TV12.

Hockeyfest i SHL 

Svenska hockeyligan är inte i det avgörandet skedet. Vilka går till slutspel och vilka får kvala? Redan i kväll spelar Rögle mot Karlskrona och lördagen bjuder på fyra matcher med start 18.00, bland annat tar Djurgården emot Mora. Samtliga matcher visas i Cmores kanaler eller via deras streamingtjänst.

Vasaloppet

På söndag genomförs det 94:e Vasaloppet i historien. Världens största långlopp på skidor har i år 15 800 anmälda åkare och startar som vanligt från Berga By i Sälen och körs till Mora. Sträckan är 90 kilometer lång. SVT 1 direktsänder Vasaloppet med start 8.00 på söndagsmorgonen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset