Hanna Öberg är tillbaka på banan efter OS-succén. Markus Rosenbergs Malmö FF ställs mot IFK Göteborg i Svenska cupen.
Hanna Öberg är tillbaka på banan efter OS-succén. Markus Rosenbergs Malmö FF ställs mot IFK Göteborg i Svenska cupen.

Paralympics, rivalmöte i Premier League och världscupen i skidskytte, bland annat. Helgen innehåller flera höjdpunkter – här är fem sporthändelser du inte får missa.

Paralympics 

De tolfte paralympiska vinterspelen går av stapeln i dag. Sverige går bland annat in i paraishockeyturneringen mot Kanada och rullstolscurlingen mot Kina i morgon med start 10.55. SVT har ensamt sändningsrättigheterna till spelen i Sydkorea som avslutas den 18 mars.

Manchester United-Liverpool

”The North-West Derby”, matchen mellan de största klubbarna i Manchester och Liverpool, är ett av Englands stora rivalmöten. Tabellmässigt är det också en viktig match – United ligger tvåa med 62 poäng, Liverpool trea med 60. Matchen börjar 13.30 i morgon och visas på Viasat Sport Premium och Viaplay.

LÄS MER: Sveriges final ställdes in – delar segern med Holland

Hanna Öberg tillbaka

Hon har inte tävlat sedan sina sensationella insatser under OS, där Hanna Öberg tog ett individuellt guld och ett stafettsilver. Nu är hon tillbaka till helgen under världscuptävlingarna i finska Kontiolahti. TV4 och Eurosports kanaler sänder med start 17.30 i eftermiddag.

NHL-fest

Ottawas svenska stjärnback Erik Karlsson blev nyligen utsedd till NHL:s svåraste back att möta av spelarna själva. I natt, klockan 01.35, ställs Ottawa mot Calgary. Två och en halv timme senare spelar Daniel och Henrik Sedins Vancouver mot Minnesota. Matcherna visas på Viasat Hockey och Viaplay.

Svenska cupen

Fotbollsallsvenskan närmar sig på allvar. I helgen fortsätter Svenska cupen med kvartsfinaler – ett utmärkt tillfälle att ladda upp till seriestarten. Malmö FF möter IFK Göteborg på lördag klockan 13 och Östersund tar emot Gais klockan 17 på söndag. Sänds i Cmores kanaler.

LÄS MER: Här är sporthändelserna att se fram emot efter OS

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset