Bröderna Sedin gör sin sista match i karriären. Gulldén spelar sin sista säsong i CSM Bukarest.
Bröderna Sedin gör sin sista match i karriären. Gulldén spelar sin sista säsong i CSM Bukarest.

Fotbollsallsvenskan går in i omgång två, direktkvalet till SHL avgörs och Bella Gulldén spelar Champions League-handboll. Det, bland mycket annat, finns att se fram emot i helgen.

Allsvenskan fortsätter

Förra helgens premiäromgång bjöd på flera intressanta matcher och 18. I helgen är allsvenskan tillbaka. På lördagen möter Örebro IFK Norrköping och söndagen bjuder på Djurgården-Trelleborg och Kalmar-Elfsborg, bland annat.

Allt går att se i Cmores kanaler.

Karlskrona eller Timrå?

Allt ska avgöras. I en sjunde, avgörande match gör Karlskrona och Timrå upp om vilket lag som spelar SHL nästa säsong. Karlskrona ledde matchserien med 3-1 och hade två chanser att avgöra, men misslyckades.

Matchen börjar 19.30 i kväll och visas i TV12 och på Cmore.

LÄS MER: MLS-guide: Här är svenskarna Zlatan Ibrahimovic får möta

Isabelle Gulldén i CL

Hon är en av Sveriges bästa handbollsspelare genom tiderna. Nu ska ”Bella” Gulldén, som flyttar till franska Brest efter säsongen, ta sitt CSM Bukarest till guld i Champions League. I kväll möter laget Metz i den första kvartsfinalen av två.

Matchstart 19.30 på Viaplay.

Derbyn i Fotbollseuropa 

Liverpool och Real Madrid har båda ena foten i Champions Leagues semifinaler. I helgen ställs de mot sina lokalrivaler i ligaspelet. Liverpool gästar Everton på lördag 13.30, Real Madrid tar emot Atletico på söndag 16.15.

Matcherna visas i Viasats kanaler och på Viaplay.

Sedins sista match.

Daniel och Henrik Sedin meddelade tidigare i veckan att den här säsongen blir deras sista. Det innebär att Vancouvers match mot Edmonton, nedsläpp 4.05 natten mot söndag, blir svenskarnas sista match i karriären.

Avslutningsföreställningen ser du på Viaplay.

LÄS MER: Avslutar sina karriärer – ny hyllas bröderna Sedin av hockeyvärlden

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset