Hammarbys Björn Paulsen och Kennedy Bakircioglu i kamp med Djurgårdens Jonas Olsson i det senaste derbyt.
Hammarbys Björn Paulsen och Kennedy Bakircioglu i kamp med Djurgårdens Jonas Olsson i det senaste derbyt.

VM-genrep för Tre Kronor, fotbollsderbyn i allsvenskan och handbollsfest i Paris. Helgen bjuder på flera höjdpunkter – här är tiderna att hålla koll på.

Sista uppladdningen för Tre Kronor 

VM i Danmark börjar om en vecka, och Tre Kronor inleder resan mot ett nytt guld mot Vitryssland. I helgen avslutas Sweden Hockey Games och Sverige spelar sina sista matcher inför VM.

Tiderna är lördag 15.30 mot Ryssland och söndag 15.15 mot Finland på SVT 1 och SVT Play.

Storstadsderbyn i allsvenskan

Djurgården har inte besegrat Hammarby på över tio år. På söndag får de ett nytt försök när lagen drabbar samman på Tele2 arena klockan 15. Och redan på i morgon klockan 16 ställs IFK Göteborg mot Häcken i helgens första derby.

Båda matcher i C More fotboll och på cmore.se.

LÄS MER: Tre Kronors hyllning: Spelar bara Aviciis musik på uppvärmningen

Linköping letar efter formen 

De regerande svenska mästarna Linköping inledde damallsvenskan med att vinna mot Växjö, men föll i andra omgången mot Vittsjö. På lördag får de chansen att hitta tillbaka till vinnarspåret, när de besöker Kristianstad.

Matchen börjar 13.30 och visas i SVT 1 och på SVT Play.

PSG mot semifinal

Paris Saint-Germain har inte bara ett storsatsande fotbollslag. Klubben har också investerat i handbollslaget, som numera är med i Europas toppskikt. På lördag kan de säkra en semifinalplats i årets Champions League när de tar emot Kielce.

Matchstart 18.30 på Viaplay.

Klassiker i Premier League 

Arsenals tränare sedan 22 år, Arsene Wenger, meddelade i veckan att han lämnar klubben efter säsongen. På söndag ställs han mot laget som varit en av hans största rivaler under tiden i England, Manchester United.

Stormötet börjar 17.30 och visas på Viasat Sport Premium och Viaplay.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset