Christian Eriksens Danmark gör upp med Emil Forsbergs Sverige på lördagen.
Christian Eriksens Danmark gör upp med Emil Forsbergs Sverige på lördagen.

Fotbollsherrarna genrepar inför fotbolls-VM och handbollsdamerna avslutar EM-kvalet. Här är tv-tiderna att hålla koll på under sporthelgen.

Grannländerna värmer upp mot varandra

Sveriges herrlandslag i fotboll förbereder sig för fullt inför sommarens VM-turnering i Ryssland. I morgon möter Janne Anderrsons lag Danmark på Friends arena i den näst sista matchen innan turneringen drar i gång. ”Grannkampen” har avspark 19.45 och visas i TV4.

EM-klart Sverige avslutar kvalet

Handbollslandslaget har redan säkrat sin medverkan i vinterns EM i Frankrike – och i morgon spelar Isabelle Gulldén och kompani den sista matchen i kvalet mot Färöarna. För gruppseger krävs det att Serbien tar färre poäng i sin match mot Makedonien. Matchstart 15.45 i TV3.

Svenskkamp i Stanley Cup

William Karlssons Vegas Golden Knights och Nicklas Bäckströms Washington Capitals har vunnit varsin match i Stanley cup-finalen. Natten mot söndag kommer något av lagen ta ledningen i matchserien, som avgörs i bäst av sju matcher. Nedsläpp 02.00 i Viasat Hockey.

Repris på VM-premiären

Under det förra VM-slutspelet i fotboll, i Brasilien 2014, var det värdnationen och Kroatien som inledde turneringen med att möta varandra. Inför sommarens slutspel i Ryssland möts lagen igen i en vänskapsmatch. På söndag klockan 16.00 drar det i gång i Viasat Sport.

Världsmästarna gör upp i träningsmatch

Ja hörni, det spelas väldigt mycket bra fotboll i helgen. Även Frankrike, världsmästare 1998 laddar upp inför VM. I kväll 21.00 ställs man mot 2006 års VM-vinnare Italien, som missar sommarens turnering i Ryssland efter att ha slagits ut av Sverige. Visas i TV10.

LÄS MER: VM-nedräkning: Premiären nyckeln till framgång för Sverige i grupp F

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset