Hitta lugnet i jul. Här några tips.
Hitta lugnet i jul. Här några tips.

Känner du av julstressen? Springer du runt och tokshoppar julklappar? Ta en paus och njut lite av den stundande högtiden istället. Här är tipsen på platser där du kan slappna av mitt i den värsta julhetsen.

Olssons Vin, Tredje Långgatan 9.

På tredje lång kan du enkelt smita in till den lilla intima vinbaren Olssons Vin under en kylslagen decemberdag. Här serveras det pepparkakor och gluhwein och på gården kan du sitta under glastaket och se snön falla och planera alla klappinköp. Tror jag springer dit redan nu!

LÄS MER: Här är Göteborgs bästa bruncher

Jul på Liseberg, Örgrytevägen 5.

På sommaren är Liseberg trångt och med mycket folk, men nu på vintern är det lite lugnare och skönare. Parken har smyckats med mängder av ljus och mitt i en stressad shoppingperiod är det gött att dra sig tillbaka hit. Dessutom har de varje öppetdag en fantastisk ljusshow som man bara måste se.

Café Kronhuset, Postgatan 6-8.

Det pågår en julmarknad vid Kronhusbodarna mitt i city där du kan handla fina julklappar, men också andas ut i Café Kronhuset. Här är det härlig julstämning i en av stadens äldsta byggnader. God mat och mysigt fika. Rädda er från kylan i traditionell miljö.

Sjungande julgran, Kungsportsplatsen.

Här är det varje dag en ny julkör som sjunger och underhåller alla som rusar runt i stan. Några av körerna som uppträder är Göteborgs Ungdomskör, Gothia Show Chorus, Gospel i Granen och Göteborgs Gosskör. Så stanna upp, håll om någon du tycker om, lyssna och och drick lite glögg.

M/S Carl Michael Bellman, Lilla Bommen.

Ett bra tips att få en mysig stund är faktiskt att lämna city. Ta M/S Carl Michael Bellman och avnjut en stämningsfull adventsbrunch på havet. Under lördagarna och söndagarna i december dukar krögaren Lotta Bäckström upp härlig mat ackompanjerat av det fantastiska vinterbitna skärgården som passerar revy.

LÄS MER: Därför är Göteborg världens bästa partystad

Av Jesper Lögdahl, dj & chefredaktör World in Property

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset