Gå och se "Ensam hemma" för bra julstämning.
Gå och se "Ensam hemma" för bra julstämning.

Nu är det bara några dagar kvar till jul och för den som vill maxa julkänslorna finns det massor att göra runt om i stan. För den som inte älskar julen kan dessa platser vara bra att undvika.

Bastards julmarknad

https://www.bastardrestaurant.se/
Mäster Johansgatan 11

På söndag (17/12) kan du fira tredje advent på Bastards innegård där det bjuds in till julmarknad. Bastard har bjudit in några av dem de levererar råvaror till och det kommer även finnas blommor, porslin och konst till försäljning. Det finns glögg, underhållning och från klockan fem finns det pizza!

 

LÄS MER: Här är Malmös bästa karaokeställen

Julfilm: Ensam hemma
http://www.biografspegeln.se/
Stortorget 29

På Spegeln kan man fira tredje advent med att titta på den klassiska filmen ”Ensam hemma”. Det är en film som tål att ses oändligt många gånger så passa på att unna dig söndagsbio och smuggla in pepparkakor och julmust.

 

Isbanan i Folkets Park
https://malmofolketspark.se/kalendarium/
Amiralsgatan 35, 214 37 Malmö

Den stora isbanan i Folkets Park har öppet alla dagar mellan 10-21 och är en underbar plats för stora och små. Det finns skridskor att låna några timmar om dagen för den som inte har så ta med dig en termos och en bästis och lek.

Jul i City på Gustav Adolfs torg

http://malmo.se/download/18.6091505415853b0f7627deb/1491303316901/A5_program_Vintermagi_web.pdf
Gustav Adolfs torg

Sen ett gäng veckor tillbaka är traditionsenligt stora delar av Gustav Adolfs torg förvandlat till ett vinterlandskap. Här kan man åka karuseller, drickaglögg och leka i igloon. Här kan dessutom den som har en vinterjacka för mycket skänka den till de som behöver den.

Jul på AB Småland
https://www.facebook.com/events/210603619483833/
Södra Förstadsgatan 25-27, 211 43 Malmö

På AB Småland kan du på lördag (16/12) slå in paket och fila på julklappsrimmen. Det kommer finnas hemmagjord Småländsk äppelglögg, livemusik och choklad-smakning.

LÄS MER: Här är Malmös bästa kaféer

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset