Vill du stänga ute kylan finns det många bra barer att besöka i Stockholm. Det här är några favoriter den här helgen.

Omnipollos hatt, Hökens gata 1A

På mikrobryggeriet Omnipollos bar på Södermalm hittar du goda öler, dito pizzor och en trevlig men ofta trång atmosfär. En perfekt bar för after work eller till en stundande dejt, där du kan briljera med dina eventuella kunskaper om öl.

Surfers, Regeringsgatan 88

Gotlandskrogen Surfers ynglade 2015 av sig till en krog med samma koncept, mitt i Stockholm. Konceptet är; mat från Sichuan-provinsen i Kina och färgsprakande drinkar. Ska du ta en helkväll på stan rekommenderas att starta kvällen med en Surfers-drink.

LÄS MER: Här är fyra billiga aktiviteter i Stockholm

The flying elk, Mälartorget 15

I The flying elks källare, även kallad Älghjärtat, serveras högkvalitativ öl och enligt undertecknad stans bästa gin och tonic. Blir du sugen på en drink finns deras drinkbar Corner club en trappa upp i samma hus. Stället drivs av Sveriges enda krögare belönad med tre Michelinstjärnor: Björn Frantzén.

Eataly, Biblioteksgatan 5

Stockholms har fått ett nytt Italien-mecka mitt inne på Stureplan, där du hittar allt från tryfflar, färsk pasta till en stor bar mitt i lokalen. De huserar i Urban Outfitters gamla (enorma) lokaler som ger gott om plats för det italienska kökets samtliga beståndsdelar. Det enda minuset är att andra människor verkar gilla stället väldigt mycket, så det blir snabbt knökfullt.

Blecktornskällaren, Ringvägen 147

Bleckan, som det i folkmun kallas, är ett av få bra hak som finns kvar på Ringvägen. Här finns varken mikrobryggda öler eller skyhöga priser så långt ögat räcker. Endast gemytlig stämning, trevlig personal och nästan alltid ett bord ledigt.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset