För Halloweenfantasten finns det flera olika typer av aktiviteter att hitta på.
För Halloweenfantasten finns det flera olika typer av aktiviteter att hitta på.

Kusligt och mysigt på samma gång – halloweenhelgen är här och Stockholms invånare suktar efter att bli skrämda ur höstdvalan. Metro tipsar om de bästa aktiviteterna. 

Spökparad i stan

När: 3 nov, 15.30-18.30

Var: Start i Kungsträdgården

“Shockholm Halloween Parade 2018” vill lysa upp Sveriges mörka vintrar med glädje och vänskapligt spökande under den första helgen i november. Paraden kommer att tåga från Kungsträdgården, runt Gamla Stan, längst med Skeppsbron – och sedan tillbaka till Kungsträdgården för underhållning och aktiviteter. Ingen deltagaravgift, men utklädnad är ett måste!

Hångla genom halloween

När: 2 nov, 23-05:00

Var: Club Backdoor, Arenavägen 75

Är du sugen på en kuslig natt med dans och hångel? Då ska du bege till Backdoor i närheten av Globen som anordnar en “spooky queer masquerade” högtiden till ära. Klubb Hångel utlovar en magisk natt fylld gastkramande överraskningar och hångelvänlig pop från alla tider.

LÄS MER: Fem platser att fira halloween och allhelgona på i Malmö

Kusliga dagar på tivoli

När: till och med den 4 nov

Var: Gröna Lund, Lilla Allmänna Gränd 9

Gröna Lund har slagit upp sina portar igen – för att kunna fira halloween under hela höstlovet. Hela tivolit med attraktioner håller öppet, och har anpassats för de yngre besökarna med pumpor, häxor och spöken. Du kan även besöka flera skräckhus, eller ta en tur med årets nyhet: “skräckbåten”.

Nattlig vandring i gränder

När: Alla helger i november

Var: Gamla Stan, mejla [email protected] för mötesplats

Delta i en nattlig spökvandring i Gamla Stan, få höra otäcka berättelser och träffa bland annat Grå Mannen, Pestläkaren och Bödeln. Under vandringen får du dricka bödelsdryck och ledas genom gränder, in i hus, och ner i källare. Allting får ett slut på en kyrkogård – vid midnatt.

LÄS MER: Tio kusliga filmer att titta på halloween

Smygstarta julen med mardrömsbio

När: 3 nov, 14:00 och 20:00

Var: Zita, Birger Jarlsgatan 37

Tidernas juligaste halloweenfilm “The Nightmare Before Christmas” visas på biografen Zita på lördagen. I Tim Burtons klassiker är det alltid halloween, men efter många år utan förändring har skelettet Jack Skellington tröttnat på kusligheter – och upptäcker av en slump en annan magisk stad: Christmas Town. Kom i den bästa utklädnad och luta dig tillbaka i fåtöljen!

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset