Åk till Kungsportsplatsen och förläng sommaren med en åktur.
Åk till Kungsportsplatsen och förläng sommaren med en åktur.

Semestern är sannolikt över för de flesta. Inte så kul, kanske. Ta då tillfället i akt att förlänga sommaren några extra dagar med hjälp av Jesper Lögdahls tips.

Sommarens sista dans, Kajskjul 8, Packhuskajen.
Ta chansen att dansa ut sommarens sista skälvande dagar under Kulturkalaset i kväll fredag. Först håller du om någon du tycker om med lite styrdans till Wizex sen släpper du taget och sträcker händerna i luften till lite dunka dunka presenterad av estradören och medmänniskan dj Peter Siepen. Båda danserna görs på Kajskjul 8 som ligger typ 200 meter från Göteborgsoperan. Jag tror att det kan bli underbart på alla sätt.

Sommaren sista båttur, Stenpiren.
Under fyra onsdagar till avgår ångaren Bohuslän från Stenpiren för en härlig kvällstur i den vackra skärgården. Här kan du äta och dricka gott och minnas sommarens alla soliga och regniga dagar. För övrigt kan tilläggas att Bohuslän är landets största ångfartyg i reguljär trafik. Fartyget är 103 år gammalt och från med den 24 augusti går turen, lyckligtvis, medsols. Fler soltimmar åt folket!

LÄS MER: Här är bästa after worken i Göteborg

Sommaren sista sightseeing, Kungsportsplatsen.
Många har kanske varit borta under sommaren och inte hunnit se så mycket av själva Göteborg därför är Paddan ett perfekt val. Du kliver på vid Kungsportsplatsen mitt i city och sen åker du runt vallgraven och kanalerna i stan och duckar under broarna. Du får även lära dig ett och annat om stadens historia. En mycket klassisk turistaktivitet så glöm inte kameran.

Sommarens sista besök på museum. Fiskemuseet Hönö.
Om du vill uppleva lite genuin sommarkänsla och höra historiens vingslag i idyllisk miljö tar du dig till Hönö i norra skärgården. Här finns Fiskemuseet där du får en rejäl dos av historia kring fiske i området. Hönö är en populär hamn för sommargäster således är det så här års lite lugnare, men väl värt ett besök.

Sommaren sista dopp, Ganlet, Näset.
Det ska enligt SMHI vara helt okej värme den kommande veckan, men det är de facto så att höstens mörker närmar sig med stormsteg och därför är det dags för ett finaldopp i havet. Brygg lite kaffe, gör några smörgåsar eller ta med grillen. Åk till Ganlet och håll någon du tycker om i handen. Titta ut över vattnet och hoppa en sista gång. Sen håller du andan och drömmer dig bort till nästa sommar.

LÄS MER: Här är bästa löprundorna i Göteborg

 

Av Jesper Lögdahl, dj och chefredaktör World in Property

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset