Davidhalls torg.
Davidhalls torg.

Runt om i Malmö finns det många torg. De varierar i sitt utseende och utbud, men det torgen har gemensamt är att de fungerar perfekt som en plats att mötas, eller varför inte bara njuta av en fika helt själv?

Mötas på Gustav?
Gustav Adolfs torg servar Malmöborna genom att vara en av Malmös mest centrala torg. Hittar du hit kan du ta dig vart du vill, på detta torg hittar du nämligen många av Malmös busslinjer. Det finns många fina caféer och restauranger med uteserveringar som ger en bra utsikt över torget och alla människor som är på väg någonstans.

S:t Knuts torg
S:t Knuts torg ligger precis utanför stadskärnan, i närheten av den inbjudande och inkluderande stämningen i Folkets park. Det kan bero på de vackra tegelröda husen och de uppvuxna träden som hjälper till att skapa en ram och ett skydd mot trafiken och ljuden från de större vägarna, här finns möjligheter till både mat och dryck.

Drottningtorget
I de äldre delarna av Malmö finner du Drottningtorget som kännetecknas av det gula stallet som uppfördes år 1810 på torgets norra sida, huset inrymmer i dag boulebaren som tillåtits att ta en bit av torget. Detta skapar liv och rörelse och bjuder in till ett glas eller två i denna historiska miljö.

Tätt med mat och dryck i Davidhall
Davidhalls torg ligger i det som räknas som en av Malmös mest exklusiva områden med sina vackra byggnader och enorma restaurangutbud, blott två kvarter in från gågatan finner man detta torg.

Det ryms mycket på Lilla torg
Torget för dig som inte vill leta efter mat och dryck. Lilla torg är inramat av hus, som alla inrymmer en restaurang med en stor uteservering i bottenplan. Alla har tätt med infravärmare, vilket gör att de håller uteserveringarna öppna långt in på hösten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om helgtips Malmö