Det finns flera sätt att uppleva festivalkänslan på.
Det finns flera sätt att uppleva festivalkänslan på.

Way out West förra helgen och Popaganda nästa helg. Runt om pratar folk om alla artister som spelat. Men misströsta inte! Här är fem tips på festivalupplevelser i Stockholm som är mer förlåtande för plånboken.

Gröna Lunds konserter

Var: Lilla Allmänna Gränd 9

Spelningarna på Gröna Lund är inte över. Välj att stå utanför, eller betala 270 kronor för att se folkkära Säkert! spela på fredag kväll. Kanske är det inte lika mastigt som en festival, men maten, musiken och tröttheten i fötterna ger en festivallik känsla.

Stockholms Kulturfestival

Var: Gustav Adolfs torg , Karl XII:s torg, Skeppsbron och Jacobs kyrka

Du hörde rätt! En festival mitt i city som dessutom är gratis. På schemat inför helgen utlovas cirkus, barnteater och konserter. Festivalen avslutas på lördag med ska- och rockbandet The Selecter, som spelar klockan 23.30 vid Gustav Adolfs torg.

LÄS MER: Här är fyra billiga aktiviteter i Stockholm

Bio i Rålambhovsparken

Var: Smedsuddsvägen 6

Är det folkmassan du saknar så är utebion i Rålambshovsparken perfekt för dig. På fredag visas ”Fucking Åmål”, följt av ”Prinsessan Mononoke” på lördag och ”Terminator 2” på söndag. Filmerna börjar klockan 21.00 och åtnjuts med ett helt folkhav.

Nytorgsfesten

Var: Nytorget, Lilla Blecktornsparken och Vitabergsparken

Bege dig till Södermalm för den årliga Nytorgsfesten i helgen. På plats blandas musik med yoga och loppis. Missa inte heller karnevaltåget som går genom festens olika parker vid 18.00 på fredag. Ta med ett instrument för att själv bidra till upplevelsen.

LÄS MER: Fem öar runt Stockholm perfekta för en dagsutflykt

Karaoke på hemmaplan

Var: Valfri plats!

Du behöver faktiskt inte betala en krona för att skrik-sjunga till musik i helgen. Välj valfri plats, sätt på musik och samla ihop några kompisar. Skrik lungorna ur bröstet och känn lyckan över att fortfarande ha råd med nästa veckas matkasse.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset