Byt sticklingar i helgen.
Byt sticklingar i helgen.

Jag förstår inte vad min mamma menar när hon säger att hon inte skulle klara av att bo i ett land som saknar säsonger. Men när våren är här förstår jag ändå lite. Malmös evenemangtäta vårsäsong har äntligen dragit igång, och det ska vi självfallet fira!

Mitt Möllans vårmarknad
Claesgatan 8, Lör-Sön 11:00-17:00
Den här vårmarknaden är en riktig Malmötradition. Här flockas allt från lokala hantverkare och designers till fotografer och konstnärer. Missa inte att det står en hel del bord med prylar inomhus också. Butiker och restauranger har öppet som vanligt.

Slottsstadens loppis
Regementsgatan, Lördag 8:00-14:00
För den som gillar att gå upp i ottan och spana second hand-prylar kör Slottsstaden sin loppis igen. Som vanligt är platserna fullbokade och många boende kommer rea ut sina gamla grejer och förhoppningsvis blir det en massa fynd och inga ockerpriser.

Vårfest med växtloppis
Malmöhusvägen 8, Lördag 10:00-16:00
Slottsträdgården firar 20-årsjubileum med en heldag fylld av aktiviteter. Det blir bland annat trädgårdsföreläsningar, yoga, jazzmusik och växtloppis. På loppisen kan de som anmält sig i förväg sälja fröer och plantor. Kaféet är öppet som vanligt.

Sticklingsbyte
Stapelbäddsgatan 3, Lördag 11:00-14:00
Sticklingsbyten har verkligen exploderat de senaste åren. Nu arrangerar även Klimatsamling Malmö ett byte. Sväng förbi Stpln med några sticklingar mellan kl 11 och 12, sedan kan du hämta upp lika många nya sticklingar mellan kl 13 och 14. Smidigt va?

Pridetåg i Kävlinge
Södra Mårtensgatan, Lördag 10:00-15:00
Ta bussen till Kävlinge och gå på en annorlunda vårmarknad. Här bjuds bland annat på blåsorkester, vårsång, dans och Prideparad. Evenemanget startades för tre år sedan med målet att bryta fördomar och skapa en trygg gemenskap för ungdomar i kommunen.

Olle Eriksson, mediekonslut

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om helgtips Malmö