Den feministiska bloggaren och debattören  Natashja "Lady Dahmer" Psomas Blomberg visar upp skärmdumpar fyllda med hat och hot.
Den feministiska bloggaren och debattören  Natashja "Lady Dahmer" Psomas Blomberg visar upp skärmdumpar fyllda med hat och hot.

Den feministiska bloggaren Lady Dahmer har fått nog. Hon orkar inte mer. I ett uppmärksammat blogginlägg delar hon med sig av otaliga skärmdumpar som visar hon vad hon kallar ”hatet från antirasister och från egna kretsar”.

Hennes utseende dissekeras, hon hängs ut som transfob och rasist för tidigare användning av n-ordet, jämförs med Hitler och hennes följare med Hitlerjugend.

Under onsdagen spreds ett inlägg skrivet av den feministiska bloggaren och debattören Natashja ”Lady Dahmer” Psomas Blomberg på sociala medier.

Det väckte en hel del reaktioner och kommentarer om klimatet och ”hatkavalkaden” hon utsätts för.

Efter att ha tröttnat på smutskastning och hat från andra antirasister och feminister på nätet, har hon i det långa inlägget med rubriken ”Så här kan det se ut när antirasister o feminister bestämmer sig för att trasha en feminist de ogillar” har hon lagt upp åtskilliga skärmdumpar, i syfte att visa på hatet och hoten hon får motta via nätet.

– Jag fick nog. Jag har försökt lyfta detta problem tidigare men inte riktigt tagits på allvar, antingen har man blivit arg för att jag ’inte kan ta kritik’, ’tycker synd’ om mig själv eller så har man menat att förtryckta har rätt att vara arga och det sistnämnda håller jag verkligen med om!”, skriver hon i ett mejl till Metro.

Det rör sig om skärmdumpar från många hörn; från Twitter där hatiska inlägg retweetas och sprids mellan stora och små konton, inifrån stängda Facebook-grupper med mellan 250-100 medlemmar och från Instagram-konton med många följare.

Bland de många inläggen och kommentarerna går bland annat att läsa:

"Jag kommer att fortsätta hacka på LD tills hon går sönder på riktigt. Det hon håller på med nu är fejk och ogenuint dravel som alla annan skit som kommer ur bloggen." 

"Lady Dahmer är en ond och vidrig människa."

”Alla ni vita mainstream-feminister som stöttar Lady Dahmer stöttar också hennes rasism transfobi. Ni stöttar hennes drev mot rasifierade och transpersoner. Och ni som ba ”aa men jag e från arbetarklassen hon betyder mycket för mig” eh ok. Men Hitler var också från arbetarklassen." 

Lady Dahmer: "Folk blir arga när riktigt tjocka kvinnor stolt visar upp sig"

En annan:

”Önskar mig hennes tårar i julklapp så jag kan bära så kränka tårar som möjligt runt min hals. Tårar jag varit med och skapat.”

Enligt Natashja Psomas Blomberg rör det sig som inte om några hatiska antifeminister utan om omkring ett 30-40-tal feminister och antirasister, vissa välkända i hennes kretsar. Minst en av dem är enligt henne förtroendevald för Feministiskt initiativ.

Lotten Sunna, kommuniktaionsasvarig för Feministiskt initiativ, till Metro:

– Det jag kan säga är att vi arbetar väldigt aktiv mot alla former av den här typen av näthat och hot för det är väldigt vanligt att feminister utsätts för det och det är ingenting vi på något sätt tycker är okej i vår organisation.

Hon har även varit i kontakt med Natshja Psomas Blomberg och uttryckt detta.

– Vi vet inte vem det är hon syftar på eller vad det är hon syftar på, så vi kan inte uttala oss om det, men vi agerar som organisation mot det. Vi vill naturligtvis inte att någon agerar på det sättet.

Psomas Blomberg vill förtydliga att det inte är den feministiska rörelsen som är problematisk utan människor i grupp.

– Detta försigkommer i alla sammanhang och alla politiska rörelser och femismen som helhet berörs ej av detta, det är individer som drabbas.

Hon menar att hon publicerade inlägget för att ”synliggöra helheten” och visa på hur det ser ut från hennes håll och upplevs bland flera andra feminister som hon menar också utsätts.

– Även om man som jag går ut med sin psykiska ohälsa, ber dem att sluta, berättar att man ej mår bra av det SAMT ber om ursäkt ordentligt så heter det att man inte ska "komma undan". Det handlar inte om intern kritik. Det handlar om att få ta sönder en människa man inte tycker om.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset