En 15-årig flicka från Bulgarien misstänks ha utsatts för människohandel och tvingats tigga i Nyköping. Arkivbild.
En 15-årig flicka från Bulgarien misstänks ha utsatts för människohandel och tvingats tigga i Nyköping. Arkivbild.

En 15-årig flicka från Bulgarien misstänks ha rövats bort från sin familj och tvingats tigga i Nyköping.Misstanken uppstod när en man slog flickan utanför en butik.Tre personer är anhållna misstänkta för brottet.

Det var på fredagsförmiddagen som polisen larmades till en butik i Nyköping. Utanför satt en gråtande 15-årig flicka.

– Polisen fick larm om att en man slog en flicka på hennes underarmar. När polisen kom dit såg de att det är en ung flicka. Mannen som ska ha slagit henne kallar hon sin chef. Det är då misstanke om människohandel uppstår, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Gustav Langer till TT.

Enligt flickan har den man som hon kallar "chefen" rövat bort henne i Bulgarien och fört henne till Sverige för att tigga, utan hennes föräldrars vetskap.

Fyra personer från Bulgarien greps under fredagen: två män 46 och 50 år gamla, en 41 årig kvinna, samt en 16-årig pojke som släpptes och omhändertogs av sociala myndigheter på grund av hans ringa ålder.

– De tre andra är nu anhållna. En förundersökning om människohandel för tiggeri har inletts, säger Gustav Langar

Den 46-årige mannen är skäligen misstänkt, den högre misstankegraden. Inget tyder på att flickan och de misstänkta är släkt med varandra, enligt polisen.

Det är inte känt när flickan tvingades till Sverige eller hur länge hon ska ha befunnit sig i Nyköping.

– Flickan är omhändertagen av sociala myndigheter. Hon har ingenstans att ta vägen och kommer att få bo någonstans tryggt, säger Eric Björkholm, polisen vakthavande befäl.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset