Här är läkarteamet efter den lyckade transplantationen i vintras.
Här är läkarteamet efter den lyckade transplantationen i vintras.

Den 21-årige mannen från Sydafrika genomgick världens första lyckade penistransplantation i vintras. Nu ska han bli pappa, uppger BBC News.

När mannen var 18 år tvingades han amputera sin penis efter en misslyckad omskärelseritual. I vintras, tre år efter amputationen, genomförde läkare i Kapstaden den nio timmar långa transplantationen – och världens första lyckade penistransplantation var ett faktum.

Nu ska den 21-årige mannen bli pappa sedan läkarna har informerats om att hans flickvän är gravid, rapporterar BBC News.

– Det här var vad vi räknade med, att han skulle kunna stå upp och kissa och ha samlag, det är en milstolpe för honom, säger läkaren Andre van der Merwe, som genomförde transplantationen, till BBC News.

Misslyckade omskärelseritualer leder till många amputationer av penisar varje år. Flera personer står på kö för penistransplantationer. Läkarteamet i Kapstaden undersöker fortfarande 21-åringen regelbundet för att se om det finns saker som går att göra bättre, enligt News 24.

►LÄS MER: Läkare har genomfört världens första lyckade penistransplantation

►LÄS MER: Ska genomgå världens första huvudtransplantation

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset