Kvinnan fick fraktur i ansiktet och blödning i hjärnan.
Kvinnan fick fraktur i ansiktet och blödning i hjärnan.

Kvinnan våldtogs och misshandlades så pass att hon fick en blödning i hjärnan. Efter övergreppet flydde hon till en granne. Mannen som nu döms för brotten ringde själv SOS Alarm och sa: ”Jag är världens sämsta gubbe”.

”Min flickvän ligger på badrumsgolvet blödande”, sa mannen som själv ringde till SOS Alarm en natt i slutet av oktober. ”Det har bara varit svart och hux flux så satt jag och slog henne”. Han greps kort senare då han med en promillehalt om 1,3 i blodet körde bil i Nynäshamns kommun.

LÄS MER: Efter brutala våldtäkten – kvinna fick blödning i hjärnan

Bara en liten stund tidigare hade han våldtagit och misshandlat kvinnan grovt, enligt tingsrätten. Övergreppet genomfördes i deras hus där mannen, medan han dödshotade kvinnan, utdelade minst tio slag, har hon berättat. Efter övergreppet lyckades hon springa flera hundra meter till grannarna för att få hjälp. Kvinnan fick bland annat frakturer i ansiktet och en blödning i hjärnan.

Mannen har nekat till brott och hänvisat till att han fick en blackout. Men rätten anser att hans larmsamtal och erkännande om att vara ”världens sämsta gubbe” motbevisar uppgifterna.

Mannen döms nu för våldtäkt och grov misshandel. Rätten anser att han visade särskild hänsynslöshet och orsakade kvinnan svår kroppsskada. Han döms även för grovt rattfylleri. Straffet blir fängelse i två år och tio månader. Han ska dessutom betala skadestånd om drygt 165 000 kronor till kvinnan.

LÄS MER: Tio män misstänks för gruppvåldtäkt – polisbrist försenade gripanden

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset