Eleven ska då snabbt rest sig upp, skjutit undan stolen och slagit till läraren. Arkivbild.
Eleven ska då snabbt rest sig upp, skjutit undan stolen och slagit till läraren. Arkivbild.

Under måndagen ska en lärare på en skola i Lund ha slagits blodig av en elev. Detta efter att läraren bett eleven att ta av sig hörlurarna han bar. Det rapporterar Sydsvenskan.

Vid lunchtid under måndagen slog en elev på en skola i Lund till sin lärare så att hennes glasögon gick sönder och hon började blöda kraftigt.

– Såvitt jag fått veta satt eleven i sin bänk när läraren bad honom att sluta lyssna på musik och ta av sig hörlurarna, berättar skolans rektor för Sydsvenskan.

► LÄS MER: Lärare döms för våld mot 12-åring
 

Eleven ska då snabbt rest sig upp, skjutit undan stolen och slagit till läraren. Andra elever ska då omedelbart ha hämtat in lärare och rektor i klassrummet. Läraren åkte in till akuten men kunde under eftermiddagen lämna sjukhuset utan allvarligare skador.

Eleven, som är myndig, stängdes omedelbart av från skolan och kom sedan att tillsammans med sin mor gå till polisen för ett förhör. Skolans krisgrupp har nu haft ett möte.

– Elever som nu behöver stöd kommer att få det av kurator på skolan. Lärarna kan vända sig till företagshälsovården, säger skolans rektor.

Eleven blev under förhöret meddelad om att han nu misstänks för misshandel av normalgraden. Han kom sedan att försättas på fri fot. Efter händelsen är det oklart om eleven, som går i gymnasiets klass tre, kommer att kunna gå klart gymnasiet till sommaren.

– Den som ska ta ställning till vilken påföljd eleven får när det gäller skolan är kommunens utbildningsdirektör, som kommer att kalla honom till ett samtal. Eleven skulle kunna bli avstängd resten av detta kalenderhalvår och tre terminer ytterligare, säger rektorn till Sydsvenskan.

► LÄS MER: Varje dag anmäls lärare för kränkningar av elever

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott Skola