Mannen skickade närmare 27 000 mejl till en kvinna som arbetade med produktionen.
Mannen skickade närmare 27 000 mejl till en kvinna som arbetade med produktionen.

Mannen sökte till tv-programmet Paradise Hotel, men fick nobben. Då skickade han tiotusentals mejl med hot och hat till en kvinna som arbetade med produktionen. Nu döms mannen för bland annat olaga förföljelse och övergrepp i rättssak.

Mannen kom för några år sedan i kontakt med ett produktionsbolag som arbetade med tv-programmet Paradise Hotel. I samband med castingen träffade han bland annat en kvinna som arbetade med produktionen, men efter mötet fick han beskedet att han inte gått vidare i processen.

Det var då som det slog slint för mannen, varpå han började skicka 10-20 mejl om dagen till kvinnan.

Enligt henne handlade det först om att mannen ville ha en andra chans att komma med i tv-programmet, och att han även hade flera programidéer som han ville diskutera med kvinnan vid ett personligt möte.

LÄS MER: Därför blir man en stalker

Mordhot och sexuella anspelningar

Inledningsvis ignorerade kvinnan mejlen, men oron ökade i samband med att hon fått syn mannen på en nattklubb i Stockholm. Vid tillfället arbetade hon med en känd artist som hade en spelning på klubben, men efter att hon fått syn på mannen valde hon att ta sig ut bakvägen när hon gick hem.

LÄS MER: Svårt att få stalkers dömda

Efter detta eskalerade mejlkontakten och totalt uppskattar kvinnan att hon fått närmare 27 000 mejl från mannen. Utöver detta ska han även ha kontaktat henne via Messenger och på SMS, och flera meddelanden ska ha innehållit regelrätta mordhot eller sexuella anspelningar.

Döms till rättspsykiatrisk vård

I tingsrätten förklarade mannen sitt agerande med att han inledningsvis ville ha en förklaring till varför han inte gått vidare från castingen. När han sedan blev blockerad av kvinnan på sociala medier fortsatte han att skicka meddelanden eftersom han ”ville ställa allt till rätta”.

LÄS MER: Så har det gått för de omtalade lagarna

Mannen ska även ha skickat hotfulla mejl till kvinnans chef, Kronofogden och Justitiekanslern.

Tingsrätten dömde nyligen mannen till rättspsykiatrisk vård för olaga förföljelse, ofredande, hot mot tjänsteman och övergrepp i rättssak. Mannen har överklagat domen.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset