Förre presidentkandidaten Mitt Romney lämnar blivande presidenten Donald Trumps golfklubb Trump National Golf Club i Bedminster i New Jersey efter möte mellan de två tidigare ärkefienderna.
Förre presidentkandidaten Mitt Romney lämnar blivande presidenten Donald Trumps golfklubb Trump National Golf Club i Bedminster i New Jersey efter möte mellan de två tidigare ärkefienderna.

Försoning eller fortsatt hat: i en oväntad politisk vändning mötte USA:s blivande president en hätsk ärkefiende.Lockbetet kan ha varit posten som utrikesminister. Men Romney lämnade träffen med stelt pokeransikte.

Republikanernas förre presidentkandidat Mitt Romney har varit en av Donald Trumps häftigaste kritiker under den hårdföra valrörelsen i USA.

Trump var lika hård i sina angrepp mot Romney och hans misslyckande att bli president.

Men i en ovändat politisk vändning träffades de två ärkefienderna på Trumps golfbaneanläggning Trump National Golf Club i Bedminster i New Jersey. Spekulationerna i samband med mötet gör gällande att Trump vill undersöka om Romney kan bli USA:s utrikesminister. Även blivande vicepresident Mike Pence fanns på plats.

Romney lämnade golfklubben mol allena några timmar senare efter att ha följts till porten av Trump. Romney sade att han "uppskattat att träffa den blivande presidenten" och vände sedan ryggen åt de många reportrar som ropade frågan för dagen: har han fått frågan och skulle han ta jobbet som utrikesminister?

Tonar ned hatet

Men enbart att de två kontrahenterna träffades var en nyhet.

"Det kan bli den mest absurda händelsen under ett galet politiskt år", rapporterade CNN.

Men Trumps talesperson Sean Spicer under presidentskapets övergångsperiod tonar ned hatet mellan de två.

– Konversationen med Mitt Romney är just det: en möjlighet att lyssna till hans idéer och hans tankar, sade han till reportrar inför mötet.

Under mötet var Romney var tvungen att bortse från sin tidigare kommentar om Trumps karaktär: att han "varken har temperamentet eller bedömningsförmågan för att vara president", att Trump var en oärlig, kvinnofientlig mobbare.

Trump skrädde inte orden i sitt svar under den brinnande valrörelsen och sade att Romneys kampanj 2012 för att bli president "var den värsta hittills".

"Intressant val"

Kandidaterna till utrikesministerposten är flera. New Yorks förre borgmästare, den till Trump lojale Rudy Giuliani, är en av dem som nämnts. Men Trumps stab har visat att den är beredd att bryta eventuella tidigare löften.

– Mitt Romney vore ett intressant val då det skulle sända en signal till både moderata och konservativa, säger före detta försvarsminister William Cohen till CNN.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset