Ledarhunden Figo hyllas nu som en hjälte. För att rädda sin matte Audrey, 62, kastade han sig framför en buss.

Figo är en golden retriever som nu blivit hjälte världen över. Han kastade sig fram en buss i ett försök att rädda sin synskadade ägare, Audrey Stone, 62.

►LÄS MER: Nu får du begravas med din hund

Det var i orten Brewster i delstaten New York som Figo och hans matte skulle passera ett övergångsställe när en buss kom körande mot dem. Figo bytte genast sida med sin matte för att ställa sig i vägen för bussen, som då träffade dem båda.

När Audrey Stone blev liggande på marken väntade Figo vid hennes sida.

– Hunden ville inte lämna kvinnans sida alls. Och det var samma sak med henne, hon ville inte lämna hundens sida. Hon var väldigt orolig för hunden. Mina konstaplar var där och brandkåren försäkrade henne om att allt skulle gå bra, säger Brewsters polischef John Del Gardo till tv-kanalen CBS.

►LÄS MER: Izor har prisats som Sveriges bästa polishund – nu går han i pension

Hunden kämpade sig kvar vid kvinnans sida tills det att en ambulans tog med sig 62-åringen till sjukhus. Figo hade själv fått ett djupt sår på ena frambenet, men både hund och matte uppges repa sig efter olyckan.

– Jag tackar honom. Jag tackar gud för att jag har honom och att han överlevde också. Jag älskar honom, säger Audrey Stone till CBS.

►LÄS MER: Här är hjältehunden som tog två kulor och räddade familjen från rånare

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur