När Filip, 12, var på Gekås gjorde han något som fick hans mamma att bli alldeles varm i hjärtat: Han valde nämligen att ge sitt påskägg, som han precis fått, till en tiggare som satt utanför.

Privat.

Filip och ett likadant påskägg som han gav bort.

På onsdagen åkte Marie Zettergren från Halmstad med sina två söner till Gekås för att handla, eftersom killarna hade en studiedag i skolan. På det enorma köpcentret köpte Marie varsitt påskägg till barnen, som var tänkt att ätas upp först under den stundande påsken.

Men sonen Filip, 12, hade helt andra planer: I stället för att behålla ägget gav han bort det till den kvinna som satt och tiggde pengar utanför Gekås.

– Först blev jag chockad att han hade gett sitt påskägg till henne, men sedan blev jag otroligt stolt över att han tänker på dem som har det sämre. Han såg nog att hon verkligen behövde ett påskägg och att hon inte skulle få ett av någon annan. Så han ville ge sitt, säger mamman Marie Zettergren.

Men egentligen är hon inte ett dugg förvånad.

– Han tycker alltid synd om alla som sitter och har det svårt. Så fort det är något så vill han gärna hjälpa till om han kan. Han gav samma kvinna åtta kronor redan när vi gick in.

LÄS MER: Flickorna startade detektivbyrå

Filip själv säger att han tyckte synd om kvinnan.

– Jag hade pratat med min morfar i bilen om att många är väldigt själviska och tänker på andra. Så jag tänkte att jag kunde göra något snällt till någon.

Vad sa kvinnan när du gav henne ägget?
– Hon sade tack så mycket flera gånger och såg väldigt glad ut.

Och vad kände du själv då?
– Jag tycker det känns väldigt skönt att man gjort någon så glad.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset