Efter att grannarna klagade har Somalia bandy i Borlänge inte längre någon plan att träna på. Filip Hammar rasar mot beslutet och uttrycker stor besvikelse mot grannarnas beteende.

TT/Instagram

Filip Hammar uttrycker stor besvikelse mot beslutet att avvisa spelarna från träningsplanen.

Somalia Bandy – kända från Filip och Fredriks film ”Trevligt folk” – är inte längre välkomna till den asfaltplan där laget har haft sina sommarträningar i Borlänge de senaste två åren. Det efter att grannarna har klagat på att spelarna för oväsen och beter sig otrevligt, rapporterar Dalarnas tidningar. 

– Det har skurit sig mellan laget och de boende där och vi måste lyssna på våra medlemmar, säger ordföranden i den bostadsrättsförening som äger asfaltsplanen, till tidningen.

LÄS MER: Anders, 43, rasar mot rasister: ”Trevligt folk – och ett gäng idioter"

Enligt tränaren Cia Embretssen har laget fått veta att de stör grannarna och att de nu måste hitta någon annanstans att träna på.

– Det vi har gjort som tydligen skulle ha stört de boende var att inlinesen låter och att vi skrattade ibland, säger hon till Dalarnas tidningar. 

Samtidigt berättar hon att några av grannarna var riktigt otrevliga när de nyligen kom fram och klagade på laget. Hon tror därför att avvisningen i själva verket handlar om något helt annat. 

– Jag tror det handlade om främlingsfientlighet och avundsjuka. Inte från styrelsens sida utan från de personer som kom fram till oss, säger Cia Embretssen, och påpekar att laget känner sig besvikna.

LÄS MER: Så försvarar Filip Hammar påhoppet på prinsessan Sofia

– Hade det varit så att detta var det enda som någonsin hänt oss hade vi kanske ryckt på axlarna åt det, men denna typ av kommentarer och bemötande är vardag för oss, säger hon.

TV-profilen Filip Hammar, som tillsammans med parhästen Fredrik Wikingsson skapade filmen om Somalia Bandy, rasar nu mot bostadsföreningens beslut.

På Instagram uttrycker han stor besvikelse mot bemötandet mot de somaliska spelarna: 

”Va fan, Sverige! Va fan, Borlänge! Är vi inte bättre än så här?” skriver han. 

LÄS MER: Calle Schulman till attack mot Filip Hammar: "Ditt jävla vrak"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset