Filip Hammar och Fredrik Wikingsson syns överallt. I kväll leder de Rockbjörnengalan på Hovet och i mars drar nästa omgång av "100 höjdare" igång i Kanal 5. Dessutom har duon en roman på gång.
– Syftet är att skriva den första svenska roliga romanen sedan "Röda rummet", säger Fredrik Wikingsson.
Han säger också att de har kommit långt i arbetet och plockar fram romanens synopsis, ett A4 fullt av spiraler och annat kladd.
– Vi funderar på om vi ska ta in en konsult som är bra på intriger, säger Filip Hammar.
– Vi har lite olika tankar på hur man kan göra den speciell, så att det inte bara blir 380 sidor text sida upp och sida ner. Man kan göra lite annorlunda grepp, men "liv till varje pris" tycker jag är en bra paroll, säger Fredrik Wikingsson.
Hur säkert är det att den kommer ges ut?
– För helvete, vi har gett ut två böcker, vi har ett bokförlag som skriker efter att vi ska ge ut en till, men tiden finns inte, säger Filip Hammar.
– Att just den boken kommer ut uppskattar jag till 70 procent, säger Fredrik Wikingsson.
Nästa vecka påbörjar Filip och Fredrik inspelningarna av den femte säsongen av "100 höjdare". Den här gången träffar de udda personer runt om i Skandinavien. Än så länge vet de väldigt lite om människorna de ska möta, och det är en medveten taktik.
– Det handlar om att vara påläst till en viss gräns och sedan bli överraskad i takt med tittarna, säger Fredrik Wikingsson.
Duon har även fått flera förfrågningar från andra tv-bolag.
– Det stod om något program som hette "Melodifestivalen" och vi protesterar inte mot att det fanns en viss sanningshalt i de ryktena, säger Filip Hammar om uppgifterna att duon blev erbjuden att leda schlagerturnén.

Erik Laquist/TT Spektra

Bildtext: Filip Hammar, till höger, och Fredrik Wikingsson har många järn i elden. Närmast väntar Rockbjörnengalan, som sänds direkt i TV7 i kväll.

Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset