Duterte har väckt mycket uppmärksamhet internationellt för sina attacker.
Duterte har väckt mycket uppmärksamhet internationellt för sina attacker.

Filipinernas kontroversiella president Rodrigo Duterte kommer bjuda in FN och EU för att undersöka landets dödliga krig mot droger. Det rapporterar Reuters.

I ett uttalande under torsdagen meddelade Filippinernas kontroversiella president Rodrigo Duterte att han ska bjuda in EU och FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon till sitt land för en utfrågning. Det rapporterar Reuters.

► LÄS MER: Duterte:  "Kan inte döda alla"

Uttalandet kommer efter en stor verbal kamp där EU kritiserat Dutertes krig mot Fillipinernas drogproblem som hittills lett till 3 800 personers död. I uttalanden har Duterte pekat finger åt EU och hotat med att dra ur Filippinerna ur FN.

– Jag bjuder in FN:s Ban Ki... vad är namnet på den där djävulen? Ban Ki-moon. Jag bjuder också in EU att komma till Filippinerna för att undersöka. Men det kommer inte bli en ensidig affär, sa Duterte i samband med öppningen av ett nytt kärnkraftverk.

Duterte har väckt mycket uppmärksamhet internationellt för sina attacker mot FN, EU och USA och hans uttalanden har också gjort investerare oroliga. Men enligt Duterte själv är hans uttalanden inget stort problem.

– Jag kan gå till Kina. Jag kan gå till Ryssland. De väntar på mig, sa han under torsdagen.

► LÄS MER: Filippinernas president till EU: "Fuck you"

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik