Den filippinske presidenten övertalar en kvinna att kyssa honom.
Den filippinske presidenten övertalar en kvinna att kyssa honom.

Det var under ett tal i Sydkoreas huvudstad Seoul som den filippinske presidenten ropade upp en kvinna på scenen och övertalade henne att kyssa honom.

Presidenten, Rodrigo Duterte, var på plats för att hålla ett tal för en grupp filippinska arbetare. Två kvinnor blev uppbjudna att stå med presidenten på scenen för att ta emot en  bok, skriver BBC.

Rodrigo Duterte överlämnade boken till kvinnorna som sedan vände sig om för att gå av scenen, när presidenten uppmanar kvinnorna att stanna kvar. Publiken jublar när han kramar den ena kvinnan. Sedan uppmanar Duterte den andra kvinnan att kyssa honom på munnen. Publiken jublar ännu mer och kvinnan på scenen skrattar nervöst samtidigt som håller handen över sin mun. Efter upprepade gester från presidenten tar han tag om den unga kvinnans armar, lutar sig fram och kysser henne på munnen.

LÄS MER: Duterte: Jag högg ihjäl en person

Publiken, som till största delen bestod av filippiner enligt BBC, applåderade under hela händelsen, som även dokumenterades på tv. Men på internet har kritiken varit stor, och en människorättsgrupp från landet kallade det hela för ett ”äckligt skådespeleri av en kvinnoföraktande president”.

Kvinnan som kysste Duterte har efter händelsen sagt att den skedde ”utan illvilja” och att han ”inte menade något förutom att underhålla och göra andra filippiner som samlats glada”. Hon har även blivit citerad av en filippinsk nyhetsbyrå där hon säger att presidenten frågat om hon var singel, varpå hon ska ha svarat att hon är gift.

LÄS MER: Duterte backar från öbråk med Kina

Det är inte första gången som den filippinske presidenten blir kritiserad för oanständigt uppförande mot kvinnor.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset